O echipa cu doua recorduri

O echipa cu doua recorduri

0 91

Formatia Unirea Urziceni a stabilit in cei cinci ani petrecuti in Liga I doua recorduri, unul pozitiv, castigand titlul Ligii I cel mai repede de la promovare, si altul negativ, retrogradand la doar doi ani de la cucerirea trofeului.

Promovata in Liga I in sezonul 2006/2007, Unirea Urziceni reusea sa cucereasca titlul doua sezoane mai tarziu, in 2008/2009. Era un record rapiditatea cu care o echipa promovata in Liga I castiga titlul.

Unirea Urziceni stabileste un alt record in acest an, prin rapiditatea cu care retrogradeaza in Liga a II-a, dupa ce a terminat pe primul loc in urma cu doua sezoane si a fost vicecampioana anul trecut.

Doar patru jucatori au ramas la Unirea Urziceni in acest moment, cand echipa este matematic retrogradata in Liga a II-a, fata de perioada cand participa in Liga Campionilor. Atacantul Raul Rusescu (despre care finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a afirmat ca va evolua la gruparea „ros-albastra” in sezonul viitor), mijlocasul Iulian Apostol (reintors la Unirea Urziceni dupa o perioada petrecuta la Steaua), mijlocasul Razvan Paduretu si fundasul Epaminonda Nicu.

De altfel, Nicu este jucatorul care a evoluat la Unirea Urziceni inca de cand echipa se afla in Liga a III-a. Jucatorul a declarat ca si el, cel mai probabil, va parasi formatia ialomiteana in sezonul viitor.

„Mi-e greu sa spun ce a reprezentat Unirea pentru mine, de opt ani sunt aici. A fost echipa de care aveam nevoie. De la inceput s-a vrut performanta la Unirea. Nu credeam ca vom ajunge chiar atat de sus, dar uite ca am reusit. Cred ca noi am avut mai multa ambitie fata de altii. Se pare ca acum s-a ajuns la un moment in care se rupe tot. Cred ca s-a ajuns aici doar din cauza banilor. Eu nu cred ca voi mai ramane la Unirea. Am mai vorbit cu oameni, dar nu e nicio oferta concreta deocamdata”, a spus Nicu.

Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.