O delicatesa sibiana: ciocolata Brukenthal

O delicatesa sibiana: ciocolata Brukenthal

0 105

Faptul ca Sibiul este un oras care stie sa faca turism nu mai este o surpriza. Ultima „descoperire” a sibienilor este lansarea unei ciocolate care poarta numele baronului Brukenthal. Astfel turistii care viziteaza Sibiul pot vizita Muzeul Brukenthal si, in acelasi timp, manca o ciocolata Brukenthal.
Astfel, sibienii se alatura locuitorilor din Viena care si ei la randul lor au lansat ciocolata Mozart. Numele celui mai important muzeu din centrul Ardeaului, muzeul Brukenthal, are, din 1 decembrie, o ciocolata care ii poarta numele. Produsul a fost lansat chiar de Ziua Nationala a Romaniei si este produs de firma Pralin din Cisnadie, care va lansa aceasta ciocolata si in Bucuresti, in data de 17 decembrie. „Ciocolata este produsa in doua forme, de 5 grame si 50 de grame. Ea se va putea cumpara numai din reteaua muzeului Brukenthal si a partenerilor acestei institutii”, a explicat Florin Balan, patron al fabricii care produce aceastã ciocolata.
Se pare ca produsul a prins. Interesul pentru noul produs a fost unul destul de mare, de vreme ce aproape 100 de sibieni, adulti si copii, s-au inghesuit sa guste din noile delicatese. Directorul muzeului Brukenthal a declarat ca, prin acest pas, muzeul pe care il conduce va avea o notorietate mai mare. „Pentru noi este o lansare importanta, care ne poate rotunji si bugetul. Deocamdata se poate gasi acest produs numai in magazinele noastre de prezentare”, a spus Sabin Luca, la lansarea produsului.
Noua ciocolata va fi disponibila pe piata in doua sortimente. Unul are aroma de crema de orez si rom, iar celalalt este cu lapte. In 2009, ciocolata va lua drumul strainatatii, fiind disponibila in hoteluri si institutii de cultura, urmand ca apoi sa se gaseasca si in magazine.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.