Nu toti romanii din Italia sunt rromi!

Nu toti romanii din Italia sunt rromi!

0 55

Unii mai cred si poate spera ca la imbunatatirea imaginii Romaniei in Italia se mai poate face ceva.
Ministerul Culturii si Cultelor intentioneaza sa desfasoare, timp de doi ani, o campanie culturala de imbunatatire a imaginii Romaniei in Italia, in mai multe orase in care traiesc comunitati mari de romani.
Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca Romania a inceput o ofensiva de imagine in Italia, componenta culturala a acestei actiuni fiind sarcina data MCC de primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.
”Am primit din partea premierului sarcina de a realiza un program complex privind prezenta culturala romaneasca in Italia, pana la sfarsitul acestui an”, a precizat ministrul Culturii.
Potrivit lui Iorgulescu, bazele acestui program se vor pune in urma unei intalniri bilaterale romano-italiene, care se va desfasura in prima parte a lunii septembrie, in Italia.
Scopul campaniei este de a imbunatati imaginea Romaniei in Italia, ca urmare a incidentelor provocate in orasele italiene de unii cetateni romani, dar si pentru a elimina unele reactii „extrem de brutale ale unor oficialitati”, precum „amprentarea unor cetateni romani”, a explicat Iorgulescu, in opinia caruia aceste actiuni ar putea fi catalogate drept forme ale discriminarii.
”Nu putem ramane fara reactie. Rolul meu este de a imbunatati contactele si perceptiile referitor la ce este realitatea romaneasca acum, cultura fiind cel mai bun instrument. Ne vom duce in Italia cu un program foarte dens de manifestari culturale, in toate domeniile, si nu numai la Roma, ci si in alte orase importante ale Italiei”, a afirmat Iorgulescu. Cand declara acest lucru nu stia ca Guvernul italian a decis amprentarea tuturor locuitorilor din peninsula schimbarea docimentelor de evidenta a populatiei si „amprentarea totala”.
MCC va colabora in aceasta campanie cu Institutul Cultural Roman si Ministerul Afacerilor Externe.
Campania va fi conceputa plecand de la relatiile culturale pe care Romania le-a stabilit deja. „Am preluat un inventar al raporturilor culturale pe care le-au stabilit institutiile culturale romanesti”, a precizat Iorgulescu, dand ca exemplu un turneu pe care Opera Romana il va sustine in aceasta vara in Italia, dar si expozitia „Cucuteni-Tripoli”, care va fi prezentata la Vatican, in perioada 16 septembrie – 31 octombrie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.