„Nu e interesant că nimeni nu anunță populația că România se implică...

„Nu e interesant că nimeni nu anunță populația că România se implică într-un astfel de conflict?”

0 256

Vom vedea o invazie rusească a Ucrainei? Și dacă se ajunge la asta, există riscul ca acest conflict să atingă și România? Răspunsuri clare la aceste întrebări sunt greu de dat, mai ales că evenimentele au obraznicul obicei de a degenera și a scăpa de sub controlul celor care le-au declanșat, până la punctul în care se ajunge la exact opusul scopului inițial. Ceea ce se petrece astăzi în Ucraina are rădăcini adânci.
Pentru a ne contura un tablou de ansamblu, redăm mai jos o analiză făcută de Ambrus Bela pe marginea unui episod important în derularea conflictului:
Acesta este textul în engleză a ceea ce este declarația de război (de facto) al Ucrainei contra Rusiei – act datând din luna aprilie 2021!

În conformitate cu articolul 107 din Constituția Ucrainei, decretez:

  1. Punerea în aplicare a deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei din 11 martie 2021 „Cu privire la Strategia de dezocupare și reintegrare a teritoriului ocupat temporar al Republicii Autonome Crimeea și al orașului Sevastopol” (anexată).
  2. Aprobarea Strategiei de dezocupare și reintegrare a teritoriului ocupat temporar al Republicii Autonome Crimeea și al orașului Sevastopol (anexat).
  3. Controlul asupra punerii în aplicare a deciziei Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, promulgată prin prezentul decret, va fi încredințat secretarului Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei.
  4. Prezentul decret intră în vigoare la data publicării sale.

Concomitent, geniul militar Zelensky a deplasat tehnică militară și trupe la granița cu Rusia, iar pe urmă, după cum poate știți, a deschis focul împotriva unei localități cu populație rusească. Sigur că și Putin (care la acea vreme a dat semne de mare cumpătare) a mutat niște tehnică de luptă și trupe (cca. 4.000 de soldați, pe lângă cei 32.000 pe care-i avea deja) la propria graniță, ceea ce s-a tradus în toată presa occidentală și în social media prin „Rusia amenință”, „Rusia sfidează”, „Rusia vrea să declanșeze”, „Agresiunea Rusiei” etc.

Will Russia invade Ukraine? How invasion could deter Putin's plans | World  | News | Express.co.uk

Biden a promis sprijin Ucrainei. China a întrebat și ea, timidă, de când e Ucraina în NATO, mă rog, de ce NATO se amestecă pe unde nu-i fierbe oala. Nu de alta, dar Rusia și China au semnat din 2015 un tratat economic și militar! Sigur, NATO a înconjurat ambele țări (cum de altfel a semnalat de ani de zile unul din veteranii presei, John Pilger – ca să dau un exemplu) și face pași tot mai hotărâți ca să genereze un conflict.

Dar de ce ne-ar interesa? Poate pentru că guvernul României a aprobat în regim de urgență proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar. Valabil 5 ani, cu posibilitate de prelungire. În șoaptă. Multă lume habar nu are că România sprijină Ucraina împotriva lui Putin și Xi, că ne-au crescut ouă a la Radu Tudor.

Să rămânem liniștiți, zic, comandantul suprem al Armatei e un profesoraș de gimnaziu cam plăpând intelectual, deci e în regulă! Dacă mai punem în balanță un Ciucă, un Aurescu, avem tot tabloul. Evident, clanul Biden (nu e vorba doar despre Joe și Hunter!) au interese enorme în Ucraina și scot bani cu nemiluita, resurse naturale etc. Cum ar veni, „aduc democrația” și acolo, nenorocind țara cum se pricep ei cel mai bine. Distracțiile acestea nu reprezintă vreo noutate, au început cu Georgia, dacă mai țineți minte, când liderii occidentali au fost nevoiți să se roage de Putin să oprească ceea ce se declanșase.

Pe urmă, au vrut să atace Rusia din Polonia și România (pe vremea lui Obama), proiectul murind sub administrația Trump, iar acum renaște, având toate condițiile favorabile, cu un președinte comediant și altul senil, care vor să scoată castanele din foc cu mâna altora.
Nu e interesant că nimeni nu anunță populația că România se implică într-un astfel de conflict? N-ar fi necesar să ne gândim în ce măsură ne avantajează sau, dimpotrivă, ne termină intrarea într-un conflict cu cea mai mare putere militară a lumii, cu mult peste cea a NATO și SUA? Vorbim totuși de puterea combinată a Rusiei și Chinei! Cu sprijin iranian! OK, văd că deja îi provoacă și pe iranieni via Israel, deci avem tot mai clare semne că administrația marionetă Biden, aflată la cheremul complexului militar-industrial, face mișcări tembele.
Nu cred că a mai îmbogăți niște carteluri multinaționale servește în vreun fel României.

Că porcăria e mai serioasă ca de obicei ne-o spune și diseminarea așa-zisului sondaj INSCOP / Strategic Thinking Group, sprijinit de German Marshall Fund, în 4 etape, menit să acrediteze principalele stereotipuri:
* NATO și SUA = bune și care aduc mult bine României,
* Rusia = nasoală, face rău României.

* Aveți încredere în Rusia și China? Nu! Nu! Bravo, deci, bine că aveți încredere în America!
* Presa care susține asta = OK, restul – dezinformare rusească.

Drept bonus, sondajul ne mai spune că Ungaria vrea să fure Transilvania, pentru că e bine ca lumea să aibă alte preocupări decât cele reale. Păi cum să nu vrea o țară cu 9 milioane de cetățeni să-și ia pe cap o „minoritate” de 10 milioane? Logic, nu?
Din cauza protestelor împotriva restricțiilor aberante ale dictaturii sanitare, demersul INSCOP a fost un eșec, propriu-zis nimeni nu a acordat atenție datelor publicate, parțiale și alea. Dar este evident că singurul scop al așa-zisului sondaj (cu probleme la eșantionare, cu probleme mari în chestionar etc.) a fost să pregătească populația României pentru evenimentele militare care sunt în curs!

Russia vs Ukraine: The 5 things to be aware of right now | World | News |  Express.co.uk

Dacă va exista vreun război direct Rusia – SUA? După creierul lui Biden sau al tembelilor din mlaștina americană, de ce nu? Biden mai are o vinere și o baie, pentru ceilalți este ca și cum s-ar uita la un film de acțiune, pentru că în teren se măcelăresc și își distrug țările alții. Zicea de curând cineva că vor scădea dramatic prețurile locuințelor de la Constanța, Deveselu și Câmpia Turzii. Nu exclud. Sper doar să nu ajungem să vedem și de ce.
La ora actuală UE nu își permite un astfel de război, doar de dragul „progresismului”, „resetării” lui Klaus Schwab sau a altor idioțenii, dar a făcut deja pirueta către Statele Unite, întorcând spatele Rusiei și Chinei, într-un mod ce sfidează orice logică. UE are o problemă similară cu a României, Comisia e condusă de o catastrofă numită von der Leyen! Dar e tot aia dacă spunem că de Merkel sau de Macron.

Nici ei nu sunt tocmai geniali. A se vedea ce se petrece în țările pe care le conduc. În mod paradoxal, Rusia pare să fie elementul de echilibru, indiferent câte senzații stomacale ne-ar genera. La rândul ei, Rusia are în continuare nevoie de piața vestică și de creierele europene pe care le sugativează cu mare drag, ca și de investițiile vestice în industie. Și nu sunt puține! Propriu-zis, nu există companie de top germană care să nu aibă producția externalizată undeva în Rusia. Aceeași poveste cu Franța, Austria, Italia etc.
Dacă pe față politicienii europeni behăie în cor cu americanii că Rusia e nasoală, la capitolul bani se ling cu plăcere pe degete atunci când numără banii încasați. Ceea ce nu înseamnă că românii sau ucrainenii nu pot fi o bună carne de tun, în fond, din orice distrugere, tot occidentul profită.

Autor: Ambrus Bela

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.