Noul obiectiv turistic la Predeal, biroul viceprimarial

Noul obiectiv turistic la Predeal, biroul viceprimarial

0 183

Culorile politice ale celor care conduc urbea predeleana nu conteaza. Disputa dintre primar si restul alesilor locali au atins ridicolul. Probabil broastele din traista primarului oracaie mai tare decat cele ale viceprimarului. Iata si de ce zic asta.
Viceprimarul Predealului, Criste Sorin Vasile, a protestat, de ieri dimineata, impotriva deciziei primarului statiunii, care i-a mutat biroul la subsolul primariei. Indignat ca este bagat la beci, probabil prin rostogolire ca un butoi, viceprimarul si-a pus o masa si un scaun in fata institutiei si a profitat de razele unui soare amintind de filmiul „Toamna Cheyennilor”.
Criste sustine ca incaperea unde i-a fost mutat biroul este insalubra si nepotrivita pentru functia ocupata, el nefiind un simplu boschetar politic, ci cu anumite grade.
Celalalt boschetar politic din Predeal, mai gradat decat primul in zdrentele existentei efemere, numit oficial ca edilul Predealului, Ionut Goidescu, isi motiveaza decizia spunand ca adjunctul sau lipseste foarte mult si pune piedici la toate initiativele sale.
Sorin Criste spune ca isi va continua protestul pana cand biroul ii va fi mutat intr-un alt loc.
In acest sens ramane de vazut care culoare politica este mai grozava intr-o priveliste montana de calitate mult superioara viermuielii de zi cu zi. In orice caz, autoritatile administrative predelene pot deschide un nou obiectiv turistic: biroul primarial in aer liber, cu taxa de acces.
Iata si declaratia protestatarului:
„Nu pot accepta asa ceva. Eu sunt viceprimar ales cu majoritatea voturilor de catre fostii mei colegi din plenul Consiliului Local si trebuie sa am contact cu cetatenii. Nu pot face asta dintr-un subsol. Problemele au pornit de la faptul ca nu am fost de acord cu o serie dintre proiectele de hotarare propuse de domnul primar Goidescu. Ar fi trebuit sa discutam, nu sa trecem la acþiuni de forta si intimidare”, a precizat viceprimarul Criste.

Surse din Primaria Predeal sustin ca viceprimarul Vasile Criste a reusit crearea unei majoritati in plenul Consiliului Local, astfel incat poate determina respingerea la vot a tuturor proiectelor propuse de primarul Goidescu.

Ridicolul si abuzul din Legea administratie publice
Scandalurile din administratia publica din Predeal au inceput imediat dupa alegerile locale din iunie 2008. Primarul Goidesu (PD-L) incearca fara sa reuseasca sa imite sefii ierarhici: Scripcaru, Boc sau Basescu. Fata de ultima situatie din Primaria Predeal (nici aici nu functioaneaza coalitia PSD – PDL), subprefectul Emil Nita cunoscator si a altor situatii din aceasta categorie din vremea cand era consilier judetean declara:
„Iata inca un exemplu al efectelor nefaste pe care le poate avea amestecarea politicului in administratie. Actiunea viceprimarului nu are nimic de-a face cu modul in care ar trebui sa functioneze o institutie publica. Nu cred ca pentru un om care a venit sa munceasca pentru comunitate sunt importante pielea si plusul din birou. La Predeal, din pacate, s-a ajuns ca din cauza disensiunilor politice sa fie imposibil ca primarul sa promoveze proiecte in plenul Consiliului Local”.
Emil Nita a mai declarat ca va merge luni la Predeal pentru a discuta cu primarul si viceprimarul si pentru a incerca sa medieze conflictul.

Pana atunci vizitati noua atractie turistica din Predel: viceprimarul mai aproape de oameni.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.