Noul coronavirus se transmite și pe cale sexuală?

Noul coronavirus se transmite și pe cale sexuală?

0 119

Cercetătorii chinezi care au testat lichidul seminal al bărbaților cu Covid-19 au descoperit că o parte dintre ei aveau în el noul coronavirus, ceea ce înseamnă că există o mică posibilitate ca boala să se transmită pe cale sexuală, transmite Reuters.
Studiul realizat de doctori de la Spitalul Municipal Shangqiu pe 38 de bărbați spitalizați cu Covid-19 a arătat că șase dintre ei, adică 16%, au fost testați pozitiv cu Sars-Cov-2 în lichidul seminal.
Autorii au spus că datele din studiu sunt preliminare și bazate doar pe un număr mic de bărbați infectați, așa că este nevoie de alte cercetări pentru a se vedea dacă transmiterea sexuală are vreun rol în răspândirea pandemiei.
”S-ar putea dovedi că Sars-Cov-2 poate fi transmis pe cale sexuală … descoperirea ar putea fi crucială în prevenție, în special dacă ținem seama că Sars-Cov-2 a fost descoperit în sperma pacienților pe cale de vindecare”, au spus cercetătorii.

Nu s-au facut si cercetarii pentru situatia post coronavirus. Adica daca un fost bolnav poate imuniza în urma unui act sexual. Este cunoscut faptul ca deja se face tratament cu succes, cu plasma prelevata de la oameni vindecati.

Vald T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.