Noul an de învățământ inaugurat cu fast dar și cu…primul ghiozdan

Noul an de învățământ inaugurat cu fast dar și cu…primul ghiozdan

0 177

Primarul George Scripcaru, cei doi viceprimari şi consilierii locali au participat astăzi la ceremoniile de deschidere a noului an şcolar din Braşov.

Primarul, împreună cu Inspectorul școlar general, d-na Ariana Bucur, au deschis anul şcolar la Şcoala Gimnazială nr. 4 din cartierul Valea Cetății.

,,Dragi elevi, mă bucur să deschid oficial anul școlar aici, alături de doamna inspector general și cadrele didactice din această școală. Începând de astăzi, veți păși într-una dintre cele mai moderne unități de învățământ din municipiul Brașov. Această investiție a fost realizată cu sprijin din partea guvernului elvețian pentru ca elevii din această școală să beneficieze de cele mai bune condiții de învățare. Cam așa trebuie să arate școlile din Brașov și sper să putem replica acest proiect la cât mai multe unități de învățământ. Și pentru că într-o casă nouă este normal să ai și mobilă nouă, am înlocuit tot ce înseamnă mobilier, dotări, logistică, echipamente, cu bani alocați de la municipalitate. Le urez copiilor și cadrelor didactice un an școlar bun, iar părinților, de asemenea, le doresc să se bucure de rezultatele pe care le au copiii la școală. Declar deschise cursurile anului școlar 2019-2020”, a spus primarul George Scripcaru.

Totodată, primarul a ținut să menționeze faptul că Municipalitatea derulează un proces amplu de lucrări de renovare la mai multe unități de învățământ și de construire a unor unități școlare noi. ,,Derulăm aceste lucrări pentru că dorim să le asigurăm micilor brașoveni condiții foarte  bune în care să poată învăța, iar părinții să poată avea încredere și siguranță în procesul de învățământ”, a precizat primarul.

 După festivitatea de deschidere, elevii, profesorii și părinții au fost invitați de către primar în noua școală reabilitată prin proiectul „Renovarea clădirilor municipale şi a şcolilor, utilizând tehnologii de construcţie inteligente  în municipiul Braşov”, în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano – Român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse (PCER). Valoare investiției la această școală a fost de 2,5 milioane lei, din care, cea mai mare parte, 85%, a fost asigurată de partea elvețiană.*

La final, primarul a reamintit de programul pilot al Municipalității de transport al elevilor, precum și de catalogul electronic: ,,De mâine introducem autobuze speciale pentru transportul elevilor de școală primară către Centrul istoric, într-un proiect-pilot pe care îl avem cu Școala nr 6 și Colegiul Honterus, proiect pe care dorim să-l extindem și la celelelate unități de învățământ din zonă, respectiv Apriliy Lajos, Andrei Șaguna, Andrei Mureșanu și Maria Baiulescu. Ne propunem să transportăm elevii din cartiere către aceste instituții de învățământ, pentru a crea o facilitate pentru copii și părinți, dar și pentru a reduce blocajele din trafic și pentru un mediu mai curat. Tot de anul acesta am introdus și catalogul electronic, în care părinții vor avea acces la datele școlare ale copiilor lor, inclusiv note și absențe, și cred că este important  pentru părinți să știe acest lucru”.

Viceprimarul Costel Mihai a participat la deschiderea anului şcolar la Şcoala Gimnazială nr. 1, iar viceprimarul Laszlo Barabas a deschis anul şcolar la Colegiul Naţional Aprily Lajos.

Odată cu deschiderea anului şcolar, primarul, viceprimarii şi consilierii locali au înmânat celor 2.186 de elevi din clasa pregătitoare şi celor 2.183 de elevi din clasa întâi primul ghiozdan oferit de Municipalitate. De asemenea, în următoarele zile, în cazul în care mai apar transferuri de copii de clasa pregătitoare sau clasa I din alte localități la școlile din municipiul Brașov, și aceștia vor beneficia de primul ghiozdan. După această perioadă, ghiozdanele rămase vor fi înmânate copiilor din cursul primar aflați în situații sociale speciale, din evidența Direcției de Asistență Socială.

,,Primul Ghiozdan” este un program derulat de către Municipalitate începând din anul 2010 şi, la fiecare început de an, cei din clasa întâi au primit câte un ghiozdan cu rechizite. Începând cu anul 2015 acest program a fost extins şi la elevii din clasa pregătitoare.

Pentru acest an s-au achiziționat un număr de 2.300 pachete pentru elevii din clasa pregătitoare și un număr de 2.300 pachete pentru elevii din clasa I, valoarea acestora fiind de 254.541 de lei, fonduri alocate din bugetul local al Municipiului Brașov.

         Pachetul cu rechizite școlare „Primul ghiozdan” pentru elevii înscrişi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2019-2020 conține: caiete dictando 24 file (2 bucăți), caiete matematică 24 file (4 bucăți), caiet foaie velină A5 24 file, caiet biologie 24 file, bloc de desen A4 20 file (2 bucăți), creioane negre (10 bucăți), creioane colorate (1 set/12 bucăți.), gumă, ascuțitoare, penar, acuarele, pensule (diferite mărimi), ghiozdan, planşetă, plastilină, coperți caiet A5 (5 buc), copertă caiet biologie, hârtie glasată (1 set 10 file – 6 culori), carton colorat (1 set 10 file –6 culori), lipici tub (2 bucăți), mapă plastic A4 cu șină, folie plastic transparentă protecție pentru documente A4 (10 bucăți), pungă cadou de hârtie.

Pachetul cu rechizite școlare „Primul ghiozdan” pentru elevii înscrişi în clasa I în anul şcolar 2019-2020 conține: caiete tip I 24 file (4 bucăți), caiete tip II 24 file (2 bucăți), caiete matematică 24 file (6 bucăți), bloc de desen A4 20 file (2 bucăți), caiet foaie velină A5 24 file, caiet biologie 24 file, creioane negre (10 bucăți), stilou cu 24 de rezerve, pix cu cerneală specială – termosensibilă 0,7 mm, creioane colorate (1 set/12 bucăți), gumă (2 bucăți), riglă, penar, acuarele, pensule (diferite mărimi), ghiozdan, ascuţitoare, coperte caiet A5 (7 bucăți), copertă caiet biologie, hârtie glasată (1 set, 10 file –6 culori), carton colorat (1 set 10 file – 6 culori), mapă plastic A4 cu șină, lipici tub (2 buc), folie plastic transparentă protecție pentru documente A4 (10 bucăți), pungă cadou de hârtie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.