Nou loc de joaca la Brasov

Nou loc de joaca la Brasov

0 179

Se pare ca ar fi vorba de cel mai mare loc de joaca existent pana acuma in Brasov.
El a fost inaugurat ieri, cu binecunoscuta foarfeca de taiat panglici, de primarul George Scripcaru. Acest nou loc de joaca este situat in imediata apropiere a Palatului Copiilor din cartierul Astra.
Potrivit afirmatiilor primarului, obiectivul este unul dintre cele mai mari locuri de agrement pentru micutii brasoveni, si ca suprafata, si ca dotari.
Astfel, spatiul este dotat cu sapte leagane de doua locuri, trei castele cu un tobogan si o groapa cu nisip, un alt castel cu tobogan si groapa de nisip, doua tobogane, doua piramide si doua panouri pentru catarat si un numar de 14 bancute.
Primarul Scripcaru a tinut sa precizeze: „In acest an, desi nu au fost alocate fonduri pentru achizitia de mobilier pentru locuri de joaca, am reusit, prin utilizarea unor elemente reconditionate sau reparate, cat si prin folosirea unor elemente achizitionate anul trecut, sa realizam 24 de locuri de joaca. In acest moment, in Brasov exista aproximativ 180 de locuri de joaca, in toate cartierele”.
Urmeaza aplauzele, masa festiva si datul pe tobogan.
In rest, ce mare rahat a facut Primaria? Doar nu a deschis cine stie ce fabrica de facut mancare din aer sau aur din nisip, spre prosperitatea brasovenilor!
Si revenind la locurile de joaca: sunt foarte putine fata de populatia, chiar diminuata in ultima vreme, a Brasovului, iar acele scandurelesi acei bulumaci infipti in paqmant nu trebuesc achizitionate de la mai stiu eu ce firme prietene, ci pot fi facute, de pilda, intr-un atelier al Primariei de o echipa de tamplari, sau la atelierul de tamplarie al puscariei de la Codlea, sau altundeva asemenea. Ar iesi mult mai ieftin si s-ar da oamenilor de lucru. Dar, pesemne, aerul de Schei nu-i permite domnului primar asemenea idei.
In plus, prin Brasov nu misuna numai prichindei de leagan si tobogan. Unde sunt miniterenurile de sport de prin cartiere, de atata vreme promise? Unde sa se duca adolescentii sa-si petreaca timpul liber? La asta nu se gandesc edilii, in frunte cu primarul George Scripcaru, absolvent al unei facultati de sport?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.