NOTA 1 pentru copiat – la Evaluarea Nationala

NOTA 1 pentru copiat – la Evaluarea Nationala

0 93

Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a evaluarii nationale in anul scolar 2010-2011, elevii nu au voie sa patrunda in sala de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari ce pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, telefoane mobile sau cu orice instrument electronic de calcul, de stocare a informatiilor sau de comunicare. Nerespectarea dispozitiilor mentionate poate conduce, dupa caz, si la sanctionarea asistentilor care supravegheaza desfasurarea examenului.
Astfel, cei care vor fi prinsi cu asemenea nereguli vor fi notati cu 1 din oficiu.
La evaluarea nationala se pot inscrie atat absolventii clasei a VIII-a din seria curenta, cat si cei din seriile anterioare care nu au participat in nicio sesiune la unul din examenele nationale (examenul de capacitate, testele nationale, tezele cu subiect unic sau evaluarea nationala).
Potrivit calendarului de desfasurare a evaluarii nationale, inscrierea candidatilor se face in intervalul 13-15 iunie la secretariatele unitatilor de invatamant pe care acestia le-au absolvit.
Evaluarea nationala consta in sustinerea unor probe scrise, fiecare cu durata de 120 de minute. Disciplinele la care se vor sustine probe de examen sunt: limba si literatura romana (20 iunie) , limba si literatura materna – pentru elevii care apartin minoritatilor nationale si care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna (21 iunie) si matematica (22 iunie).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.