Norica Nicolai ar putea fi totusi, Ministru

Norica Nicolai ar putea fi totusi, Ministru

0 77

Luni, liberalii se vor intruni in vederea depasirii crizei Ministerului Justitiei. Ei vor lua in calcul diverse variante, de la nominalizarea unui nou ministru, pana la remaniere, rocada intre ministere ori pur si simplu schimbarea denumirii ministerelor. De pilda, daca Ministerul Justitiei se va numi Ministerul Justitiei Publice Nicolai va fi numita pentru a conduce noul minister. Basescu va trebui sa inghita galusca, intrucat si-a epuizat munitia: are voie sa refuze doar o data.


Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a declarat, sambata, la Constanta, intr-o conferinta de presa, ca in prezent exista patru variante de lucru pentru solutionarea problemei aparute odata cu acceptul Curtii Constitutionale vis-a vis de gestul lui Traian Basescu.


In opinia sa lui Hasotti, cele mai plauzibile formule sunt fie nominalizarea unei alte persoane pentru postul de ministru, fie pur si simplu prin restructurarea guvernului care urmeaza a fi aprobata de Parlament.
”Cred ca aceste doua formule sunt de luat in discutie, dar teoretic mai exista si alte posibilitati, precum renominalizarea Noricai Nicolai pentru aceasta functie, ori o rocada in interiorul Guvernului, sau chiar schimbarea denumirii unor ministere”, a precizat Puiu Hasotti.


Solutia restructurarii guvernamentale este sustinuta si de vicepresedintele Ludovic Orban.


„Sigur ca trebuie sa respectam decizia Curtii Constitutionale (CCR), dar avem solutie. Iar solutia pe care o sustin si pe care am propus-o este sa mergem pe o restructurare guvernamentala in care, pe langa alte modificari care sa se faca in structura Cabinetului, si poate, chiar in componenta Cabinetului, sa mergem cu Norica Nicolai ca propunere pentru Ministerul Justitiei”, a declarat Ludovic Orban.


Problema cu solutia mentionata este ca noul Guvern trebuie trecut prin Parlament, dar este greu de crezut ca UDMR lasa Guvernarea, ori ca PSD va oferi Guvernul, pe tava, PLD-ului ori ca-si va frange gatul in al 12-lea ceas, cand alegerile bat la usa, iar ratingul de tara s-a inrautatit.


Asadar, este foarte probabil ca liberalii sa mearga pe varianta restructurarii si sa fie sustinuti de Parlament, fara probleme.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.