Norica a intrat in Clinci cu mapa profesionala

Norica a intrat in Clinci cu mapa profesionala

0 92

Norica a intrat in Clinci cu propriu-i dosar


Asa cum anticipam intr-un text anterior, banuielile ca Traian Basescu are in maneca vreo fila de dosar compromitatoare pentru trecutul duduii Nicolai s-au confirmat. De data aceasta, Elena Udrea nu si-a mai pus caragialesc decolteul la bataie pentru ca presedintele tarii sa extraga din el, ca dintr-un joben de prestidigitator, beletul incriminator. Dupa refuzuri repetate din partea premierului Tariceanu de a curs invitatiei prezidentiale la negocieri pe tema postului vacant de ministru al Justitiei, seful statului a intrat in arena fara asistenta blonda.


Documentul cu pricina este ceva mai mare decat un bilet. Are chiar mai multe file, prinse in dosarele din arhiva Ministerului Justitiei, scoase la lumina la solicitarea lui Traian Basescu. Nu mai este un petec de hartie mazgalit de scrisul primului ministru ci se numeste mapa profesionala si este un document absolut regulamentar in practica securistica judiciara. In dosar scrie negru pe alb ca Norica Nicolai, pe vremea cand era procuror ceausist si se numea Clinci, a bagat in puscarie o persoana nevinovata dintr-o confuzie de nume. Cand a incercat sa dreaga pocinogul, a modificat mandatul de arestare, l-a aruncat dupa gratii pe adevaratul faptas, dar l-a si lipsit de dreptul la aparare cu aceeasi ocazie.


Cativa ani mai tarziu, a reprezentat in instanta un cetatean strain intr-un caz de adoptie, ignorand prevederile legale, care nu-i permiteau sa apara in aceasta calitate in fata judecatorilor. Dupa ce a pretextat candid ca nu cunoaste legea, incidentul a si pus capat carierei de magistrat a candidatei la postul din fruntea Justitiei. Norica a iesit din magistratura, a ramas Clenciul din mapa profesionala.


In buna traditie a tinerii cu dintii de fotoliu, care ii aluneca de sub sezut inainte chiar sa se aseze pe el, Norica se comporta ca orice bizon din turma politica mioritica. Cu evidentele pe masa, fostul procuror refuza sa se retraga in padurea de sonde a lui Patriciu si se incapataneaza sa se fataie prin fata camerelor, ofuscata de refuzul presedintelui de a o numi in post.


Pentru ca penibilul sa fie deplin, Norica Clinci-Nicolai vine si cu argumente din zona inferioara a corpului, daca mansarda n-a fost in stare sa produca nimic credibil. Pentru impertinenta lui Traian Basescu de a nu-i fi semnat hartia de numire, duduia Nicolai afirma despre comportamentul sefului statului c-ar fi nedemn pentru un barbat.


Vezi de ce era bine totusi ca Elena Udrea sa faca ea dezvaluirile?


?


Vifor Rotar


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.