Nokia angajeaza zeci de romani saptamanal

Nokia angajeaza zeci de romani saptamanal

0 52

Managerul general al fabricii Nokia de la Jucu sustine ca producatorul finlandez de telefoane mobile intentioneaza sa largeasca gama de aparate realizate la Cluj. Singura problema cu care angajatorul se confrunta la ora actuala este ca, deocamdata, angajatii nu sunt suficient de pregatiti pentru a face telefoane din seria N, dupa cum informeaza Ziarul Financiar, editia de Transilvania.
“Avem acum 1.200 de angajati, insa angajam de la 15 la 100 de persoane pe saptamana pentru a ajunge la efectivul de 3.500 de oameni la sfarsitul procesului de constructie a fabricii”, a declarat John Guerry.
De asemenea, sunt 10 straini angajati sa organizeze training-uri pentru noii angajati romani, in vederea instruirii lor pentru producerea telefoanelor perormante.
“In Romania facem mai multe traininguri decat intr-o fabrica din Finlanda, dar oamenii de aici sunt mai entuziasti. Telefoanele din seria N sunt dificil de construit, iar noi construim telefoane de numai 6 luni. La finalizarea investitiei din Romania, Nokia va avea un portofoliu larg de telefoane fabricate la unitatea din Jucu”, a declarat John Guerry, directorul fabricii Nokia Romania.
Directorul fabricii a afirmat ca, in momentul de fata, considera fabrica de la Jucu doar ca o “baby plant” (o fabrica imatura), dar ca, pana la sfarsitul anului, aceasta va deveni o facilitate operationala complet dotata, astfel incat sa se ridice la standardele retelei de fabrici ale Nokia.
El afirma ca strategiile de management dau rezultate foarte bune in Romania si ca Nokia le ofera angajatilor o maxima libertate in planificarea activitatilor. “Salariile oferite de noi sunt sprijinite de beneficiile si bonusurile pe care fiecare angajat le are. O data cu cresterea nivelului de productie salariile vor creste. Evident ca salariile din judetul Cluj vor fi influentate de marii investitori din zona in mod pozitiv”, a mai spus John Guerry.
Oficialii companiei sustin ca, in procesul de recrutare a personalului, grupul finlandez este interesat de oamenii care au lucrat in trecut in alte companii multinationale si ca, pentru a angajari este folosita atat Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, dar si companii specializate in domeniu sau alte resurse de pe piata.
Directorul fabricii din Jucu spune ca, din lucrul de zi cu zi, a observat faptul ca muncitorii romani sunt harnici si ca invata repede.
Directorul fabricii de la Jucu sustine ca piata fortei de munca din Romania este foarte diversa si ca principalele calitati ale romanilor sunt dorinta de a munca si loialitatea, insa lipsa de experienta in producerea de telefoane este un dezavantaj.

Concernul finlandez construieste in localitatea Jucu, langa Cluj-Napoca, o fabrica estimata la 60 mil. euro, investitia totala in parcul Nokia Village, impreuna cu furnizorii si partenerii grupului, urmeaza sa depaseasca 200 de milioane de euro.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.