Noi resurse de energie

Noi resurse de energie

0 59

Un seminar, organizat de o companie brasoveana, in colaborare cu Camera de Comert Brasov si Clubul Economic German, purtand titlul “Focalizareasupra energiei regenerabile”, s-a desfasurat marti, fiind prima manifestare de acest fel care a avut loc la Brasov si a fost dedicata conversiei biomasei in scopuri energetice.
S-au prezentat solutiile alternative a producerii de energie electrica si termica, precum si avantajele acestor metode.
Cei ce au prezentat materiale au aratat reducerea resurselor clasice de producere a energiei, dar si poluarea excesiva a mediului inconjurator prin folosirea tocmai a acestor resurse clasice, acestea fiind principalele motive pentru ca, atat companiile, cat si consumatorii casnici, sa-si indrepte atentia spre energia produsa din resurse regenerabile.
Comparativ cu pretul de producere al energiei pe baza de resurse clasice – gaz metan si petrol – cea obtinuta pe baza de resurse regenerabile este mult mai ieftina. In plus, energia alternativa reduce semnificativ gradul de poluare al mediului.
Se pare, daca imi aduc bine aminte, chestia cu incalzitul si producerea curentului electric pe baza de biomasa a mai fost pusa pe tapet in mai multe randuri la Brasov, purtandu-se discutii cu firme din strainatate care doreau sa implementeze aceasta metoda in orasul nostru. Nu s-a ajuns la niciun rezultat, caci luptele politice au fost mai importante, astfel nelipsind gramezi de bete in roate. Poate acuma se va realiza in sfarsit ceva si pentru oras, nu numai pentru buzunarele proprii ale celor ce ne conduc.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.