Noi numere pentru telefonia fixa si mobila

Noi numere pentru telefonia fixa si mobila

0 126

ANRCTI (Autoritatea Nationala pentru Reglementarea in Comunicatii si Tehnologia Informatiei) aloca noi resurse de numerotatie pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa si mobila. Conform licentei acordate de ANRCTI, Orange a solicitat si a primit dreptul de a utiliza 1 milion de numere nationale non-geografice pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa, la nivelul national.


Acest lucru se intampla dupa ce, in luna noiembrie 2006, compania Vodafone a primit la randul ei dreptul de a utiliza 1 milion de numere nationale non-geografice si 500.000 de numere nationale geografice pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa.


In plus fata de resursele alocate in prealabil, companiei Vodafone i-au fost alocate 1 milion de numere nationale, iar Cosmote a primit dreptul de a utiliza 1 milion de numere nationale pentru servicii de telefonie mobila.


Compania Teletehnic, care a solicitat a doua oara resurse de numerotatie, a primit dreptul de a utiliza 370.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa.


De asemenea, companiei UPC Romania i-au fost alocate 130.000 de numere de telefonie fixa, la nivelul judetelor Suceava, Iasi, Galati, Buzau, Braila, Constanta, Prahova, Hunedoara, Timis, Bistrita-Nasaud, Cluj, Harghita si in Bucuresti.


Compania Canal S a solicitat si a primit dreptul de a utiliza 400.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa, la nivelul a 39 de judete ale tarii si in Bucuresti.


Resursele de numerotatie alocate pana in prezent de ANRCTI pe baza procedurii de alocare a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie au depasit valoarea de 73,5 de milioane din care 55,3% reprezinta resursele alocate pentru servicii de telefonie fixa, iar 43,5% resurse alocate pentru servicii de telefonie mobila.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.