Noi numere pentru telefonia fixa si mobila

Noi numere pentru telefonia fixa si mobila

0 89

ANRCTI (Autoritatea Nationala pentru Reglementarea in Comunicatii si Tehnologia Informatiei) aloca noi resurse de numerotatie pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa si mobila. Conform licentei acordate de ANRCTI, Orange a solicitat si a primit dreptul de a utiliza 1 milion de numere nationale non-geografice pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa, la nivelul national.


Acest lucru se intampla dupa ce, in luna noiembrie 2006, compania Vodafone a primit la randul ei dreptul de a utiliza 1 milion de numere nationale non-geografice si 500.000 de numere nationale geografice pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa.


In plus fata de resursele alocate in prealabil, companiei Vodafone i-au fost alocate 1 milion de numere nationale, iar Cosmote a primit dreptul de a utiliza 1 milion de numere nationale pentru servicii de telefonie mobila.


Compania Teletehnic, care a solicitat a doua oara resurse de numerotatie, a primit dreptul de a utiliza 370.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa.


De asemenea, companiei UPC Romania i-au fost alocate 130.000 de numere de telefonie fixa, la nivelul judetelor Suceava, Iasi, Galati, Buzau, Braila, Constanta, Prahova, Hunedoara, Timis, Bistrita-Nasaud, Cluj, Harghita si in Bucuresti.


Compania Canal S a solicitat si a primit dreptul de a utiliza 400.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa, la nivelul a 39 de judete ale tarii si in Bucuresti.


Resursele de numerotatie alocate pana in prezent de ANRCTI pe baza procedurii de alocare a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie au depasit valoarea de 73,5 de milioane din care 55,3% reprezinta resursele alocate pentru servicii de telefonie fixa, iar 43,5% resurse alocate pentru servicii de telefonie mobila.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.