Noi fraude bancare in Brasov

Noi fraude bancare in Brasov

0 149

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Brasov cerceteaza 48 de persoane specializate in fraude bancare. Procurorii DIICOT au efectuat zece perchezitii domiciliare pe raza judetului Brasov si au dispus punerea in miscare a actiunii penale pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional si complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave.
Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 20 mai – 28 octombrie 2010, liderii grupului infractional organizat – Constantin Lupu, Stefan Chetea, Viorel Savulescu, Costica Onicel, Constantin Hanganu, Sorin Popa si Luminita Urdea – impreuna cu alti membri ai gruparii, au recrutat mai multe persoane, prin intermediul carora au solicitat si obtinut 38 de credite, in valoare totala de peste un milion de lei de la doua unitati bancare din judetul Brasov.
Creditele au fost obtinute dupa ce au fost obtinute documente false (adeverinta de salariu, contract individual de munca sau carte de munca, fisa fiscala si facturi de utilitati), din care a rezultat necorespunzator realitatii ca debitorii sunt angajati la societati comerciale din Brasov. Procurorii DIICOT au efectuat zece perchezitii domiciliare pe raza judetului Brasov si au dispus punerea in miscare a actiunii penale pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional si complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave. La propunerea procurorilor, instanta de judecata a dispus arestarea preventiva a inculpatilor pentru 29 de zile.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.