Noi DISPONIBILIZARI in invatamant din februarie 2011

Noi DISPONIBILIZARI in invatamant din februarie 2011

0 113

Aplicarea Legii Educatiei Nationale va reduce mii de posturi didactice, incepand cu luna februarie, se arata intr-un document de presa al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant. Legea Educatiei Nationale a fost promulgata, marti, de presedintele Romaniei.
Potrivit calculelor facute de expertii Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant, marirea normei didactice de la 16 ore la 18 ore inseamna o reducere totala a 3.500 de posturi didactice din invatamantul preuniversitar.
„Nimic din Legea Educatiei Nationale nu este intamplator. Aceasta reducere a fost inclusa si in Legea bugetului pentru anul 2011, prin care sistemul de invatamant a primit la cheltuielile cu personalul mai putin cu 25%, fata de 2010. in acest context sunt inevitabile disponibilizarile in sistem, incepand cu cel de-al doilea semestru scolar.
FSLI nu este de acord cu politica Guvernului, care incearca sa modernizeze invatamantul aruncand angajatii acestui sistem in strada,” a declarat Simion Hancescu, presedinte F.S.L.I.
Prin Art. 361(2) din Legea Educatiei Nationale se abroga Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, ceea ce inseamna ca profesorii cu peste 25 de ani vechime, grad didactic I nu vor mai avea norma de predare redusa cu doua ore.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.