Noaptea europeana a liliecilor sub Feleac

Noaptea europeana a liliecilor sub Feleac

0 88

Noaptea europeana a liliecilor a fost marcata sambata, 4 octombrie, la Foisorul din Parcul Central “Simion Barnutiu” din Cluj-Napoca.
Potrivit Asociatiei pentru Protectia Liliecilor din Romania (APLR), in tara noastra exista in prezent cea mai mare colonie de hibernare de lilieci din Europa.
Evenimentul de la Cluj-Napoca este organizat cu scopul de a constientiza populatia asupra importantei liliecilor si a protectiei lor. O expozitie de fotografii si postere, concursuri pentru copii cu premii vor completa evenimentul, iar la intrebarile publicului vor raspunde organizatorii si invitati specialisti in domeniu.
Cele mai multe din istoriile pe care oamenii le stiu despre lilieci sunt false, spune Szil?rd B?cs, reprezentant al APLR, iar miturile false trebuie demontate, pentru ca liliecii nici nu se prind in par, nici nu se hranesc cu sange.
Noaptea europeana a liliecilor a ajuns la cea de-a X-a editie si se organizeaza in peste 30 de tari europene, semnatare ale Acordului privind Conservarea Liliecilor in Europa (EUROBATS).
Evenimentul este organizat sub egida EUROBATS, de catre APLR, impreuna cu Institutul de Speologie “Emil Racovita” si Primaria municipiului Cluj-Napoca.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.