Noaptea cea mai rece!

Noaptea cea mai rece!

0 186

Craciunul a venit pentru o parte din tara fara zapada si a trecut aducand, totusi ?putina zapada, atat cantitativ, cat si ca areal unde a nins.


Toti cei care au venit la munte au avut surpriza sa gaseasca putina zapada si chiar sa schieze, acolo unde au fost puse in functiune tunurile de zapada.


?


Noaptea cea mai rece
Dupa o zi capricioasa in care a nins putin sau cateva raze de soare au fortat norii, a urmat o noapte rece. Azi-noapte (marti spre miercuri) s-au inregistrat cele mai scazute temperaturi din aceasta iarna.


La Brasov temperatura nocturna a oscilat intre -7 si -10 grade celsius, ajungand dimineata in jurul valorii de 5 grade.
La polul frigului s-au aflat Intorsura Buzaului cu -21 de grade si Miercurea-Ciuc cu -16.


Minima lunii decembrie s-a inregistrat in anul 1997, temperatura coborand in termometre pana la – 27 grade celsius


?


Prognoza pentru 27/28 decembrie 2006


Cerul va fi variabil, cu unele innorari in nordul unde izolat va fulgui. In zonele joase local se va produce ceata asociata cu chiciura. Vantul va mai prezenta unele intensificari in sud-est, iar pe litoral si la munte va continua sa sufle tare. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre -14 si -4 grade, mai scazute in depresiuni.


Temperatura maxima, in crestere usoara fata de intervalul precedent, va fi de 2 – 3 grade.


Locuitorii din sud au parte de vreme frumoasa. La amiaza, maximele depasesc cu cateva grade pragul de inghet. Sunt prognozate 4 grade la Craiova si 6 la Ramnicu-Valcea si Drobeta Turnu Severin.

In Muntenia, ziua incepe cu ceata si chiciura. Peste zi, soarele este foarte generos, maximele de 5-6 grade vor depasi valorile caracteristice sfarsitului de an. La campie va fi mai rece, 3 grade la Giurgiu si 4 la Slobozia.


In Dobrogea, cerul este variabil intreaga zi. La orele amiezii, sunt 4 grade in zona continentala si 3 pe litoral la Constanta. Vantul va mai avea unele intensificari pe litoral si va accentua senzatia de frig.

Centrul si sudul Moldovei au parte de vreme frumoasa. Termometrele vor indica valori usor mai mari decat cele obisnuite. Sunt 2 grade la Iasi, 4 la Galati si 5 la Focsani. In Bucovina razele soarelui cresc temperatura pana aproape de valorile normale. Vor fi 0 grade la Suceava si un grad mai putin in Botosani.

In Maramures, cu maxime de 1-2 grade.


Ceata si chiciura se vor forma dimineata in zonele joase din Crisana si Banat. Vremea este aici destul de blanda si se incalzeste usor, pana la 2 grade la Timisoara si 3 la Arad si Oradea.


La munte, sunt – 4 grade la Sinaia si Paltinis si un grad mai putin la Predeal si in Semenic. In masivele din vest se vor inregistra cele mai ridicate valori, cu – 1 grad la Stana de Vale.


In Capitala, dupa ce se ridica ceata, vremea va fi frumoasa, cu cer variabil. Temperatura aerului, in crestere usoara, va ajunge la 2- 3 grade.


Iza M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.