Noaptea Alba a Tinerilor din toata tara

Noaptea Alba a Tinerilor din toata tara

0 164

In noaptea de 4 spre 5 mai, cea mai mare miscare de tineret din tara, Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei”, este alaturi de Autoritatea Nationala pentru Tineret in cadrul proiectului „Noaptea Alba a Tinerilor” prin care tinerii din toata tara vor avea parte de o noapte plina de distractie si activitati.


Ca si anul trecut, Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei” este partenera a ANT-ului si va desfasura activitati in mai multe orase din tara, pentru promovarea imaginii cercetasiei si a valorilor si principiilor cercetasesti.


Activitatile vor cuprinde printre altele, jocuri cercetasesti, proiectii de filme in corturi, foc de tabara si nu in ultimul rand un „Cauta comoara”. Cu aceasta ocazie, va fi prezentat proiectul „Rasaritul Cercetasiei”.


?


Descopera misterele Brasovului


Centru local implicat in proiect la Brasov este “Virgil Onitiu” Brasov, care organizeaza un treasure-hunting denumit sugestiv “Descopera Misterele Brasovului” si, de asemenea, cercetasii brasoveni vor asigura suport cu resurse umane pentru celelalte manifestari organizate de DJT sau alte organizatii cu care colaboreaza.


?


Cea mai mare miscare de tineret din Romania


Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” (ONCR), reinfiintata in 1990, este cea mai mare miscare neguvernamentala de tineret din Romania, cu circa 2500 de membri in 65 de centre locale (filiale) raspandite in toata tara. Fiecare dintre aceste centre isi planifica propria activitate in functie de specificul local si de interesele si aptitudinile membrilor ei, se integreaza in comunitatea locala si incearca sa-i ajute pe membrii acesteia sa devina cetateni responsabili ai comunitatilor in care traiesc. Organizatia nationala este, de asemenea, integrata in cercetasia mondiala prin apartenenta ei ca membra cu drepturi depline a Organizatiei Mondiale a Miscarii Scout, care numara in prezent peste de 28.000.000 membri activi in 216 tari si teritorii, existand doar 6 tari in lume care nu au organizatii de cercetasi.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.