Nicolae Vlad Popa, candidat de Harcov

Nicolae Vlad Popa, candidat de Harcov

0 216

In urma votului, Biroul Permanent al PD-L Brasov si-a numit candidatii pentru europarlamentarele care vor avea loc, dupa cum s-a anuntat, pe 7 iunie. Au prins primele doua locuri, eligibile, Dragos David si Eugenia Secara. Medaliile de bronz si de lemn le-au fost agatate de gat candidatilor Nicolae Vlad Popa si Gheorghe Floroi.
Aceasta ordine locala nu este insa batuta in cuie, ea putand fi schimbata de cei de la centru, probabil in raport de zambetul cotizant. Iar N.V.Popa, in calitate de avocat uns cu namolul din mocirla Justitiei, este in stare sa zambeasca frumos cand trebuie.
Dar, prevazator ca orice vulpe harsaita in ale vietii politice, N.V.Popa s-a agatat si de alta varianta: el va candida, la o adica, din partea judetelor Harghita si Covasna, unde bietii romanasi sunt pe cale de disparitie, cu toate ca aceste taramuri se afla in buricul tarii, cei ramasi fiind ocupati cu supravietuirea, nemaibagand in seama evenimentele politice pentru ca, pur si simplu, sunt epuizati de lupta pentru existenta reala.
Astfel, cu toate ca varianta gasita de N.V.Popa este oarecum nesigura – nu in sensul candidaturii, ci in faptul de a fi ales – N.V.Popa isi face curaj: „Si comunitatea romana din cele doua judete are nevoie de reprezentare in Parlamentul European, iar eu sunt un europarlamentar puternic.”
Da, N.V.Popa are perfecta dreptate, insa nu stiu cat de aramit este pieptul sau, ca sa faca fata cu brio sagetilor udemeriste cazand ca grindina prin aceste doua judete. Pe deasupra, in caz de reusita, ar trebui sa se mute in cel mai bun caz la Sf. Gheorghe, daca nu la Miercurea Ciuc. Cum se va descurca pe acolo N.V.Popa, vechi sagunist, liceu cu radacini adanci in traditiile romanesti, cand se va intalni pe acolo, in drum spre casa sau prin Alimentara, cu markobelistii misunand cate trei pe metrul patrat? Sa vedeti atunci ce la curent cu problemele romanilor de pe acolo va ajunge sa fie viteazul eventual viitor europarlamentar de Harcov!
Nu-i contest meritele pedeliste ale domnului N.V.Popa, dar nici nu ma grabesc sa le numar pe degetele ciungului.
Asa ca nu ma doare gura sa-i urez „bafta”.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.