Nicolae Văcăroiu: Privatizările au fost în proportie de 80% un esec!!

Nicolae Văcăroiu: Privatizările au fost în proportie de 80% un esec!!

0 477
Socotit intre cei mai priceputi specialisti in macro-economie din Romania,Nicolae Vacaroiu a purtat multi ani in carca "barfa si calomniile" lansate de petul Mircea Dinescu. Inclusiv cea de… Votcaroiu, desi in particular se stia ca este diabetic, alcoolul fiindu-i interzis. Doar in 1996, cand a sarbatorit 25 de ani de la absolvirea Academiei de Stiinte Economice, presa a aflat cu surprindere ca cel "blamat" prin "Catzavencu" de…nepricepere, fusese sef de promotie al generatiei sale! Iar cat a fost premier vreme de patru ani, trei dintre cei mai prestigiosi profesori ai sai, erau invitati permanenti la sedintele de guvern, in calitate de consilieri personali!
"Privatizările au fost în proporÅ£ie de 80% un eÅŸec iar România ar fi trebuit să aibă astăzi un PIB de cel puÅ£in trei ori mai mare decât cel actual, consideră si azi preÅŸedintele CurÅ£ii de Conturi, Nicolae Văcăroiu.Nu vrem să recunoaÅŸtem că, din păcate, privatizările de-a valma au fost în proporÅ£ie de 80% un eÅŸec. Care continua… După cum nu vrem să recunoaÅŸtem că, iată,vindem acum acÅ£iuni la companii strategice, în perioadă de criză, în contextul în care capital autohton nu există. Nu vrem să recunoaÅŸtem că aveam prea puÅ£ine soluÅ£ii de dezvoltare cu care să ne lăudăm astăzi. (ddr)
Totul e impus de-afară ! Fond Monetar, chiar cu restricÅ£ii bugetare, de natură salarială", a declarat Văcăroiu, prezent la aniversarea a 100 de ani de la înfiinÅ£area Academiei de Studii Economice.
El a apreciat că de-a lungul acestor ani o preocupare a fost legată de desfiinÅ£area controlului, ajungându-se astăzi la situaÅ£ii "incredibile", în care se spune că Hidroelectrica este în insolvenţă.
"Din păcate, trebuie să recunoaÅŸtem că am distrus mult, mult mai mult decât era necesar. Astăzi ar fi trebuit să vorbim despre o Românie cu un PIB de cel puÅ£in de trei ori mai mare decât cel de astăzi. Pur ÅŸi simplu, au dispărut industrii care au fost competitive dintotdeauna, cu exporturi de peste 80-90% în zona vestică. Cu prea mare uÅŸurinţă, începând din 90 încoace am acceptat prea multe sfaturi de afară, spre binele nostru ÅŸi binele a dus la situaÅ£ia de astăzi a României", a afirmat fostul premier.
Preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a mai subliniat că economiştii trebuie să găsească soluţii concrete pentru dezvoltarea economiei şi crearea de locuri de muncă, atragerea capitalului străin. Pe de altă parte, a apreciat că sectorul bancar produce "uragane".
"Mă bucur însă că aveÅ£i un sector unde se trăieÅŸte bine. Sectorul bancar: salarii serioase. Nu numai la noi, în toată Europa, în toată lumea, iar dacă aici se clatină ceva, toate guvernele, imediat, recapitalizare, le dăm. Păi, săracii, să rămână preÅŸedinÅ£ii ăştia fără bonusuri anuale ÅŸi trimestriale?", a spus Văcăroiu.
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.