Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase

Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase

0 211


Discursul presedintelui de dupa consultarile de la Palatul Cotroceni este de-a dreptul hilar. Cu o inocenta greu de egalat, domnia sa explica de ce vrea demisia Guvernului: acesta nu este in stare sa absoarba fonduri structurale. Pana un alta, da, daca vorbim de Guvernul Romaniei ca institutie, acesta s-a dovedit incapabil ca in 6 luni sa aduca macar un euro in tara, cu toate ca ne platim constiincios cotizatia de mebru.


Dar daca Basescu acuza oamenii din actualul Guvern, este o dovada de ipocrizie politica dusa la extrem.


Cele mai importante programe in baza carora am fi avut acces la fondurile comunitare, respectiv Programul Operational Regional, Programul Operational Sectorial din Transport si Programul de dezvoltare rurala au fost respinse de Bruxelles, ca avand neajunsuri, in perioada in care portofoliile de la integrarea europeana, transport si agricultura erau detinute de acolitii presedintelui, Anca Boagiu, Radu Berceanu si Gheorghe Flutur. Ba mai mult, nereusita li se datoreaza in proportie de 100%, documentele fiind realizate si inaintate Comisiei Europene sub obladuirea lor. Si pentru a pune cireasa pe tort, ministresa Boagiu ne explica la vremea aia ca e?in regula, ca asta e cutuma, dai programul, ti-l dau inapoi, iar il duci… o fi, nu zic nu, dar de ce nu i-a spus Boagiu aceste lucruri lui Basescu la consultari? El pare un puisor dulce care habar n-are ce si cum. El are treaba cu noii ministri, care s-au trezit cu aceasta situatie in gestiune si chiar au facut eforturi pentru a o depasi: Borbely incearca sa dea drumul la POR, Orban a fost la Bruxelles sa vada ce este de facut cu planul operational, iar Remes a trebuit sa coboare armata din pod sa faca ordine in minister.


Nu laud actuala formula de guvernare, nici s-o critic nu pot, e prea “verde” inca. Pur si simplu ma deranjeaza acuzele nedrepte formulate de Traian Basescu in conditiile in care vina este a clientilor sai politici. Presedintele critica grupurile de interese, clientelismul si incapacitatea. Ori el tocmai asta a promovat. Daca era dupa Berceanu (care, fie vorba intre noi, nu s-a infiintat in fruntea ministerului de dragul poporului) judete intregi ar fi fost vaduvite de fonduri pentru investitii vitale. Cel putin noi, la Brasov, n-aveam nici aeroport, nici ocolitoare.


Sa zica presedintele ce-o vrea de guvern, dar sa precizeze ca pana acum foarte putin timp Guvern a insemnat in mare parte PD, care acum pare ca nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.