Nemtii isi ajuta batranii

Nemtii isi ajuta batranii

0 74

Comisia mixta pentru problemele etnicilor germani din Romania s-a intalnit acum cateva zile la Bucuresti pentru gasirea unei solutii in problema caminelor de batrani.
Nu va faceti iluzii ca se vor imbunatati conditiile tuturor batranilor din Romania nevoiti sa-si petreaca ultima parte a vietii prin azile. Este vorba doar de cei de etnie germana ramasi aici si care nu mai au pe nimeni sa-i ingrijasca, asa cum este cazul la Brasov cu acea cladire de pe str. Iuliu Maniu aflata langa statia RAT, ca exemplu mai cunoscut.
Secretarul de stat in MAE , Raduta Matache, declara:
“Problema caminelor pentru batrani este una dintre cele mai importante pentru aceasta comunitate, in conditiile in care, in Romania, nu este dezvoltata o cultura a asistentei pentru batrani.”
La randul sau Christoph Bergner, responsabil din partea germana cu problemele imigrantilor de origine germana si ca etnici minoritari, arata ca, in anul trecut, din cele 1,7 milioane euro alocate comunitatii germane din Romania de catre Guvernul german, o treime a fost alocata problemei batranilor si caminelor destinate lor.
Pentru anul 2008 s-a semnat un protocol de colaborare, in detaliu, a sumelor de 3 milioane euro din partea germana si 1,4 milioane euro din partea romana, alocate comunitatii germane din Romania, pentru proiecte economice, educative si culturale sau umanitare.
Ca o parlita de comparatie va rog sa vizitati acel camin de batrani destinat etnicilor germani si caminul destinat batranilor romani. Si veti constata diferente, incepand de la conditiile de cazare si pana la asistenta medicala, trecand si prin bucatarie. Si veti constata diferenta dintre bogatii lor si bogatanii nostri de doi bani educatie si bun simt.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.