Nemțălăii de la AHK şi slujbaşii lor se-apucă de dat lecții de...

Nemțălăii de la AHK şi slujbaşii lor se-apucă de dat lecții de morală Guvernului României

0 226

Camera de Comerț Româno-Germană (AHK România) va lua poziție față de derapajele unora dintre oficialități, din ultimele săptămâni, în ceea ce privește abordarea față de comunitatea germană, a anunțat Dragoș Anastasiu, președintele AHK România, marți seara, citat fiind de Mediafax.

„Nu vom refuza niciodată dialogul cu Guvernul României, cu toate că vrem să credem că lucrurile care s-au întâmplat alaltăieri, de exemplu, în ceea ce privește mesajele unui consilier de stat nu reprezintă poziția oficială a Guvernului României în legătură cu Forumul German”, a spus Anastasiu, în cadrul întâlnirii lunare a membrilor Camerei de Comerț Româno-Germane (AHK România).
Grupul Etnic German din România (in foto jos unul din insemnele grupului) a fost înființat, sub presiunea Germaniei naziste, prin Decretul nr. 830 din 20 noiembrie 1940 (Legea 830/21 noiembrie 1940).Acest grup etnic a fost o organizație cu statut de persoană juridică, subordonată direct capitalei celui de-al treilea Reich, fiind singurul organism care a reprezentat, în perioada 1940-1944, comunitatea sașilor din zona Ardealului.
Grupul Etnic German din România a fost desființat pentru că în calitate de persoană de drept public a avut o activitate hitleristă, este nulă absolut orice constituire de drepturi sau operațiune de transfer de proprietate asupra bunurilor de la și către această persoană de drept public creată și subordonată Germaniei naziste, începând cu 8 octombrie 1944 Statul român fiind singurul îndreptățit de legislația internațională și națională antihitleristă să se subroge acestui grup.

În condițiile în care, sunt în vigoare și astăzi efectele legislației internaționale și naționale privitoare la măsurile de desființare și/sau sancționare a persoanelor care au avut un scop sau activitate hitleriste, este nulă absolut, orice măsură, act, dispoziție, recunoaștere care ar atesta că Forumul Democrat al Germanilor din România, înființat după anul 1989, ar fi continuatorul Grupului Etnic German.
Cu toate acestea, Forumul Democrat al Germanilor din România a cerut și a recuperat în instanță, bunuri și proprietăți ce au aparținut în trecut Grupului Etnic German (deși legal nu putea obține acest lucru totuși le-a obținut).
Prin acest demers Forumul Democrat al Germanilor din România s-a autodeclarat implict „urmaș de drept” al Grupului Etnic German.

(FLUIERUL)

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.