Neimpozitarea profitului reinvestit!

Neimpozitarea profitului reinvestit!

0 224

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la intalnirea cu sindicatele si patronatele, ca Executivul ramane ferm in decizia de a-si asuma raspunderea in fata Parlamentului pe neimpozitarea profitului reinvestit, urmand ca masura sa fie aplicata de la 1 octombrie si a subliniat ca prin negocierile cu FMI s-a reusit suplimentarea garantiilor de stat cu 400 de milioane de euro pentru 2009.

”Pot sa va spun ca in acest moment avem o decizie ferma cu privire la angajarea raspunderii pe masura neimpozitarii profitului reinvestit, care va intra in vigoare de la 1 octombrie”’, le-a transmis primul-ministru reprezentantilor sindicatelor si patronatelor prezenti la Palatul Victoria pentru a discuta pe marginea masurilor de sustinere si stimulare a mediului de afaceri.

El a precizat ca la nivelul coalitiei guvernamentale au fost convenite pentru promovare si sustinere mai multe masuri, urmand ca alte propuneri care vor veni din partea sindicatelor si patronatelor sa fie asimilate daca se incadreaza in cadrul macrobugetar existent.
„Pornim de la premisa ca inainte de a imparti ceva trebuie sa produci. Deci ca sa putem plati pensii si salarii in aceasta tara trebuie sa producem bogatie, ca apoi sa rezulte ceea ce avem de impartit”, a sustinut Boc.

Primul-ministru a amintit ca Executivul a reusit sa obtina, prin negocierile cu FMI, suplimentarea garantiilor de stat bancare cu 400 de milioane de euro pentru 2009 si alte 200 de milioane de euro pentru 2010, pentru a putea absorbi fonduri europene.
„Credem ca pana acum, chiar daca foarte multi ne-au criticat, suntem intr-un cadru economic prin care am reusit sa mentinem sub control si sa nu modificam niciunul dintre indicatorii macroeconomici care ar fi putut afecta decisiv mediul de afaceri. Ma refer aici la cota unica, TVA, care au ramas neschimbate si cu efort foarte mare. Pe alta parte, prin acordul cu FMI si CE si prin corelarea cu politica BNR am reusit sa mentinem cursul leu-euro la un nivel stabil si care nu a dus la derapaje in economie”, a evidentiat seful Executivului.
Referindu-se la componenta sociala, el le-a spus reprezentantilor sindicatelor si patronatelor ca somajul in Romania inregistreaza cea mai scazuta rata din UE – 6,3%, „fara a face din aceasta latura un element de lauda”.
„Intram intr-o perioada care vizeaza reforma statului, iar aceasta reforma – descentralizare, salarizare unica, reforma sistemului de pensii, standarde de cost si de calitate in administratia publica – va schimba fata statului roman. Vom continua cu acele masuri care sa vizeze in continuare sustinerea mediului economic”, a aratat Boc.
Potrivit premierului, scopul intalnirii de la Palatul Victoria este de a prezenta masurile anticriza, dar si de a cunoaste si alte pareri din partea sindicatelor cu privire la masurile care ar trebui sa fie promovate in continuare de Guvern, urmand ca acestea sa intre in atentia membrilor Cabinetului.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.