Necazul nu trece cu alcool

Necazul nu trece cu alcool

0 56

Multi oameni ajunsi la necaz o dau pe alcool si se baga in butoi ca sa uite. Unii uita asa de bine ca nu mai stiu cum sa iasa din butoi si ajung prin boscheti sau guri de canale. Caci uitatul prin alcool este o chestie de moment, repetata si a doua zi, si a treia, si a patra si apoi e greu sa iesi din sir.
Un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Tokio dovedeste contrariul. Iata cum au procedat cercetatorii.
Un grup de cobai a fost supus socurilor electrice zece zile la rand. Erau scosi, sufereau socurile si apoi erau din nou bagati in custi. Cand au ajuns sa fie terorizati de deschiderea usii la cusca li s-a injectat unora dintre ei alcool, in timp ce celorlalti li s-a injectat ser fiziologic. Astfel s-a constatat ca cei ce fusesera transformati in ‘pilangii’ au pastrat teama in ei cam cu doua saptamani mai mult decat cei injectati cu apa chioara.
Profesorul Norio Matsuki a concluzionat:
“Daca aplicam aceste rezultate la oameni, asta inseamna ca amintirile urate de care vrem sa scapam vor dura mai mult timp daca bem alcool, chiar daca acest obicei provoaca o oarecare euforie pe moment. Pentru a uita ceva negativ, e mai bine sa fie sters cat mai repede posibil cu altceva pozitiv, si in niciun caz nu trebuie apelat la alcool.”
Cu toate ca este cam greu sa gasim ceva pozitiv in actuala conjunctura, trebuie totusi sa incercam in loc sa apelam la alcool.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.