Nebunia betoanelor

Nebunia betoanelor

0 183

Ca Brasovul este deficitar in ce priveste parcarile este un lucru arhicunoscut, mai ales in zona istorica a orasului. Iar infiintarea de noi parcari este stringenta, Primaria anuntand tot felul de planuri in acest sens. Iar unul dintre acestea este pe cale sa fie pus in aplicare, din pacate cu aceeasi incapatanare stupida de a strica si a plasa monstri necesari in locuri nepotrivite.
In zona istorica de langa Spitalul Militar, acolo de unde pleaca mai multe drumuri spre Tampa si unde se afla ziduri ale fostei cetati, s-a inceput taierea unor arbori seculari care formau un placut decor de batran parc si oaza naturala de odihna si aer curat.
Viitoarea parcare urmeaza sa fie un colos de beton, intre str. Pictor Pop si magazinul Star, cu o latura spre spital si cu cealalta acoperin resturile istorice ale fostei cetati Brasov.
„Acest proiect va fi de doua ori mai mare decat magazinul Star, deci va fi un colos de beton care va fi un punct dominant in tot cartierul, un punct care va atrage toate masinile.”, se aude o voce din Primarie.
Cine cunoaste cat de cat Brasovul si istoria lui, cine a trecut prin zona macar o data, nu poate gandi decat ca un asemenea colos a fost planuit ori la betie, ori din razbunare politica si in ciuda unui aspect normal al unei zone declarate ca istorice.
Caci aceasta zona este inregistrata, ca zona istorica si sub numele „Ansamblul Urban Blumana – Dealul Cetatii”, cu numarul de ordine Bv – IIa – B – 11297.
In plus, zona prezinta case relativ vechi, cu risc seismic, lucrarile si amplasamentul nemultumind pe cei locuind in zona.
„Majoritatea cladirilor de aici sunt cu un grad de risc seismic ridicat. Doar noi stim ce am patit aici, cum se clatinau casele cat au fost reparatii la Dobrogeanu – Gherea, si cum ne rugam sa se termine mai repede. Cand ne vom trezi aici cu buldozere, ce Doamne iarta-ma o sa facem?”, se plang cei din zona.
In plus, un asemenea colos strica tot aspectul muntelui si privelistea asupra turnului si zidurilor vechii cetati., recent renovate. Renovate de Consiliul Judetean, dusman al Consiliului Local, prin sefii celor doua consilii. Simpatic acest colos-parcare, inventat ca arma intr-o lupta politica daunatoare comunitatii brasovene.
Si ma mai intreb: cum naiba o sa atraga masinile taman acolo? Cu indicatoare incepand de la Predeal, Feldioara si Codlea? Sau se va zugravi pe Tampa un automobil mare, pe locul unde altadata scria din pini „Stalin”, dedesubt fiind mentionat „Parcare?”
Ma intreb de ce nu a fost folosit actualul spatiu de parcare de langa Star, tocmai potrivit pentru o asemenea parcare?
Si ma mai intreb: cat va mai dura tampenia prin Brasov, sub o conducere care face totul pe dos?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.