A devenit o tradiţie ca Patinoarul Olimpic din Braşov să se alinieze obiceiurilor din hocheiul adevărat, la final de an. Concret, la Braşov a avut loc o nouă ediţie a Teddy Bear Toss, un evenimet de caritate, ce promovează sezonul de Crăciun, în arenele de hochei din America de Nord. În NHL, fanii sunt incurajaţi să aducă ursuleţi de pluş la meci şi să-i arunce pe gheaţă, atunci când echipa gazdă marchează primul gol în meci. Jucăriile sunt apoi adunate, pentru a fi donate. Tradiţia spune că Teddy Bear Toss a început în Kitchener, Ontario, la meciurile echipei Kitchener Rangers
Tradiţia este mult mai populară în oraşele din Western Hockey League, cum sunt Calgary, Alberta si Portland, Oregon. Astfel,7485 de fani şi suporteri ai lui Hawks Portland au fost primii care au stabilit un record, în sezonul 2006-2007, când au aruncat pe gheaţă 14361de jucării. Aceast record a fost depăşit de către fanii din Calgary. La 10 decembrie, atunci când Ryan White a marcat un gol împotriva celor de Prince George Cougars, nu ma puţin de 15mii de ursuleţi de pluş au fost aruncaţi pe gheaţă, de 16,380 de fani !

La Braşov, la ultimul meci disputant de Corona Braşov Wolves, în Liga Mol, suporterii au aruncat cu jucării de pluş, în momentul ultimului gol al partidei, înscris de gazde, când scorul devenise 1-5,  Corona – Debreceni! Cele câteva sute de jucării vor fi donate centrelor de plasament şi caselor de copii, în preajma Sărbătorilor!

 

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.