Nastase: Romania se indreapta spre dictatura

Nastase: Romania se indreapta spre dictatura

0 92

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase continua “observarea” lui Traian Basescu si a PDL pe care ii acuza ca aplica o strategie de „frauda, intimidare si cumpararea voturilor” pentru a se mentine la putere.
„Este clar insa ca partidul lui Traian Basescu este dispus sa sacrifice orice pentru a se mentine la putere. Pana acum, strategia sa are doua componente: Blocheaza administrativ alegerile, acolo unde nu are candidati care sa conteze, fraudeaza, intimideaza si cumpara voturi acolo unde poate”, scrie Nastase pe blogul sau.
Nastase sustine ca datorita strategiilor pe care le aplica presedintele tarii si „partidul lui”-PDL, Romania se indeparteaza de un regim democratic si va ajunge la dictatura.
„Romania se indreapta cu pasi repezi spre dictatura. Nu mai este de mult doar o figura de stil si nici o exagerare. Am semnalat in repetate randuri derapajele de la democratie ale actualei puteri, iar acestea nu sunt putine”, mai scrie Nastase pe blogul sau.
Social democratul spune ca prin cazul alegerilor de la Baia Mare, pe care Guvernul doreste sa le amane „paharul s-a umplut si da pe dinafara”. „Intentia guvernului de a amana alegerile din Baia Mare doar pentru ca PDL nu are candidat si nu poate castiga in fata candidatului USL este un abuz grosolan, de sorginte dictatoriala. Niciodata nu s-a intamplat asa ceva in Romania!”, spune el.
Nastase spune ca acest eveniment „este unic in istoria democratiei” si ca prin aceasta situatie ” putem intelege cu toti de ce Traian Basescu si guvernul sau au falimentat Romania: ca sa nu mai organizeze alegeri!”
„Amanarea sau mai bine spus blocarea alegerilor de la Baia Mare nu are decat o singura justificare: PDL nu poate castiga! Este un loc in care „flacara violet” nu functioneaza. USL este net in fata PDL, iar pentru a castiga pedelistii trebuie sa cumpere foarte multe voturi (asa cum fac deja in foarte multe comune uitate de Dumnezeu, in care politia controlata politic poate acoperi abuzurile). Aici nu se mai poate fura, fiindca e prea la vedere. Este clar insa ca partidul lui Traian Basescu este dispus sa sacrifice orice pentru a se mentine la putere. Iar cand vedem cum se aloca zeci si zeci de milioane de euro pentru Flutur, Falca si toti ceilalti lideri PDL, este greu de justificat argumentul financiar”, a scris Nastase pe blogul sau.
De asemenea, Nastase sustine ca romanii nu ii mai vor pe cei din PDL la putere si cere partidului „sa pregateasca inca de pe acum o explicatie ceva mai solida si mai consistenta pentru amanarea alegerilor din 2012, daca pregatesc asa ceva!”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.