Nastase ia din nou viata in Cornu

Nastase ia din nou viata in Cornu

0 92
Puscaria a ramas lauza dupa ce a fost gestanta vreme de aproape 9 luni cu Adrian Nastase. Ceea ce ar putea insemna ca, in ciuda protestelor avocatilor sai si ai fanilor fostului dumnezeu de Romanika, ex premierul a iesit totusi la termen de la bulau. Loc de meditatie care i-a permis o activitate febrila pe blog si incropirea unei lucrari a carei stiintificitate este contestata de procurorii rai si iletrati, dupa cum ii zugravesc aparatorii lui Nastase. Daca n-ar fi fost atat de invartosati sa-i prelungeasca lui Nastase sederea la mititica cu tot arsenalul de tertipuri, anchetatorii ar constata ca dosarul pe care l-au solutionat s-a incheiat cum nu se poate mai bine pentru justitia stramba de pe la noi. Daca de la un puscarias care nu isi recunoaste faptele si respingere acuzele chiar si acum s-a reusit recuperarea milionului de euro furat prin Trofeul Calitatii, dreptatea a fost servita bine in Romanika. La ce folosesc pocaintele de fatada ale parnaiasilor de lux daca statul nu reuseste sa recupereze prejudiciile pentru care maharii au ajuns dupa gratii? Mai bine nepocait si cu banii returnati decat reabilitat de ochii lumii si cu furtisagurile in conturi, asa cum incheie aveturile in justitie toti marii acuzati ai patriei.
Ramane, desigur, gustul amar al procurorilor de a nu fi reusit sa-l priponeasca pe Nastase pentru abuzul colosal de putere pe care l-a comis in fiecare secunda in care s-a aflat la conducerea Romanikai. Daca dictatura nastasiana ar fi putut fi rezumata intr-o acuzatie coerenta, Nastase ar fi avut o cariera lunga de scriitor de tratate stiintifice din puscarie si ar fi blocat internetul cu prestatiile de blogger in zeghe.
Asa, insa, fostul premier poate sa treaca natural de mica gainarie pentru care a fost agatat la ditai ferma de pasaret de la Cornu, unde poate poza in fermier de duminica, printre rastelele cu oua de numarat. Ce va face Nastase in continuare? Va intra in PSD, unde social-democratimea il asteapta cu bratele deschise, sau se va dedica replicii pe care trebuie să i-o dea dusmanului suprem Traian Basescu? Chibitii au de ce sa fie frustrati; daca pentru un biet Papa casele de pariuri au jonglat cu numele cardinalilor papabili vreme de o saptamana, pentru El Insusi, cum era alintat Nastase in vremurile de glorie, sa n-ai unde sa postezi o varianta-doua?
Jocurile se vor face, insa, in alta parte. Daca tot l-a lepadat puscaria la 9 luni, Nastase a iesit de la racoare nou-nout, ca un fat frumos neprihanit, gata sa infrunte balaurul care l-a trimis la beci. Mitul eroului Nastase este intretinut chiar si de presa, care ii face uitat fostului premier trecutul dictatorial resimit pana la ultima celula mediatica in vremurile lui de glorie. Pana sa-l refaca PSD-ul om politic onorabil, Nastase are deja o aura de martir si este cu siguranta eroul colegilor de detentie. Am o mica banuiala ca, de Pastile acestea, Penitenciarul Jilava organizeaza atelierul de impestritat oua la ferma de la Cornu. Si ca incondeiatul si numaratul vor atarna cel mai greu la reducerea pedepselor.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.