Năstase: După Revoluție, a apărut o nouă specie de păsări migratoare

Năstase: După Revoluție, a apărut o nouă specie de păsări migratoare

0 412

După Revoluție, în România, a apărut o specie nouă de păsări migratoare – cele care migrează cu avionul de la nomenclatura comunistă la excepționalismul capitalist, scrie fostul premier Adrian Năstase pe blogul său.
„Hranindu-se din finantări mai mult sau mai putin oculte, traiesc din vorbe, dând incontinuu lectii de morală politică. In functie de modă, călătoresc pe tancuri de la vest la est si invers. Mercenari, dau lectii de patriotism; oportunisti, dau lectii de loialitate; avocati ai integritătii absolute, sug banii mogulilor de tot felul. Stiu că i-am deranjat si ii deranjez, pe ei si pe stăpânii lor”, a scris Adrian Năstase.
Comentariile fostului premier au fost făcute în contextul în care Institutul Cultural Român a găzduit marți lansarea albumului bilingv Descriptio Danubii.21fb2d0c2fd7a75a682c1eb1567cc31a W800 H600
„Albumul valorifică într-o concepție vizuală de excepție piese rare aflate în patrimoniul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi, unul dintre puținele muzee cu specific cartografic din Europa și din lume. Cele 86 de hărți ale Dunării europene prezentate în volum sunt creația marilor maeștri cartografi aparținând diverselor epoci și școli, de la Munster, Vischer, Ortelius până la cartografi mai recenți, din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea — Homann, Nicolas de Fer, Hasius, Wolf, Fesca ș.a. Hărțile și gravurile vechi, repere ale evoluției României și a celorlalte națiuni în context european, constituie un veritabil document istoric, geografic și cultural.

Consultantul științific al lucrării este prof. Ion Ciortan, expert cartograf, iar versiunea în limba engleză a fost realizată de Samuel Onn„, mai scrie Adrian Năstase pe blog.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.