Nastase: Crin Antonescu a fost eliminat de serviciile externe si interne dupa...

Nastase: Crin Antonescu a fost eliminat de serviciile externe si interne dupa ce a criticat SUA

0 23

Fostul premier Adrian Năstase afirmă, într-un interviu, că PSD și PNL ar putea încerca un nou experiment USL, cu un candidat comun la președinție și premier de la celălalt partid, dar dă de înțeles, voalat, că respectivul candidat trebuie să fie agreat din exteriorul țării. Altfel, există riscul unui nou caz Antonescu.
Și explică Năstase, la Marius Tucă Show, de ce a fost Crin eliminat din ecuația prezidențială, în 2014: ”Crin Antonescu era extrem de antipatic pentru zona serviciilor, pentru că era impredictibil pe această zonă și pe zona de politică externă. Cu americanii, dacă îți aduci aminte cu ”dușmanul cel mai mare, departamentul de stat” sau ceva de genul ăsta. Bun, sunt lucruri pe care le poți gândi, dar n-are rost să le spui. Deci el a făcut câteva greșeli care au antagonizat și zona serviciilor din România și din afară și cred că a fost o foarte mare presiune pentru schimbarea candidaturii lui”.
Reamintim, în august 2012, întrebat la o emisiune TV de ce se teme cel mai mult în cursa prezidențială, Crin Antonescu a șocat prin răspuns: ”De Departamentul de Stat american”.
Afirmația venea după o întîlnire a sa cu reprezentantul Departamentului, Philip Gordon, venit la București în contextul suspendării lui Băsescu, întîlnire în urma căreia Antonescu își exprima scepticismul vizavi de cunoașterea situației din România de către americani, fiind dezinformați de Băsescu și oamenii săi.
O lună mai tîrziu, Vasile Blaga îi dădea o replică interesantă:
„Eu cred că atunci când s-a întâlnit cu domnul preşedinte interimar Crin Antonescu, reprezentantul Departamentului de stat ştia şi ce a mâncat dimineaţă domnul Antonescu, deci nu trebuia să afle de la noi”.
În aceeași emisiune, Năstase a mai punctat:
”Serviciile secrete conduc România în funcție de disponibilitatea de a accepta acest lucru din partea liderilor politici” și a amintit compromisul său cu serviciile pe cînd era premier: ”La toate ședințele de guvern eu aveam un director adjunct de la SRI și unul de la SIE. Le-am spus atunci ”Băieți, de ce să mergeți să ciuguliți informații de la secretari de stat, de la miniștri?… Veniți aici și dacă aveți o problemă cu deciziile, cu hotărârile de guvern, îmi spuneți direct”. (B.T.I.)

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.