Nae Caranfil la Oscar

Nae Caranfil la Oscar

0 53

Filmul lui Nae Caranfil „Restul e tacere” va reprezenta Romania la celebrele premii Oscar, editia 2009. in cadrul sectiunii Film strain, informeaza un comunicat al Centrului National al Cinematografiei, remis, joi, AGERPRES.
Juriul format din criticii de film Magda Mihailescu, Cristina Corciovescu, Dana Duma, Eugenia Voda, Mihai Chirilov, Eugen Atanasiu si regizorul Dinu Tanase a hotarat ca acest film sa reprezinte Romania la cunoscuta competitie cinematografica, care va avea loc in februarie 2009, la Hollywood.
Filmul este considerat de autorul sau „o poveste de dragoste intre artist si producator, intre arta si bani”.
Scenariul peliculei a castigat deja Marele Premiu pentru Cel mai Bun Scenariu la Festivalul International de Film de la Paris in 1995 si premiul doi la competitia “Hartly & Merrill International Scriptwriting Competition”, Los Angeles 1999.
Premiera oficiala a filmului a avut loc in martie 2008, el ruland atat la cinematografele din Bucuresti, cat si in provincie, la Cluj-Napoca si Iasi.
Din distributie fac parte actorii Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Mirela Zeta, Gruia Sandu, Valentin Popescu, Nicu Mihoc, Silviu Biris, Patru Gavril, Vlad Zamfirescu, Samuel Tastet, Florin Zamfirescu, Alexandru Hasnas, cu participarea extraordinara a actritei Ioana Bulca.
Bugetul acestei productii a fost de circa 2,4 milioane de euro, fiind cel mai mare buget al unui film romanesc din ultimii 25 de ani.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.