Muzica lui Mozart la Opera Brasov

Muzica lui Mozart la Opera Brasov

0 63

Regie clasica si moderna in acest weekend la Opera Brasov, care aduce in scena o capodopera a genului. Sambata, 19 aprilie 2008, incepand cu orele 18.30, sunteti invitati la Sala Operei la spectacolul “Don Giovanni” de W.A. Mozart.
Premiera operei a avut loc in 1787, la Praga. Dupa un sfert de mileniu, mitul lui Don Giovanni, mitul desfranatului, al cautatorului perpetuu al „eternului feminin” cu destin de invingator, sterge parca timpul si incita interesul publicului de astazi. Nici o putere omeneasca nu poate pedepsi parca, aceasta personalitate puternica. Doar o putere divina, simbolizata de umbra Comandorului, poate aduce dreptate. Don Giovanni se va neutraliza intr-un cosmos purificator! In final, pamantul tinde sa-si regaseasca echilibrul. Acesta este de altfel mesajul pe care regizorul Cristian Mihailescu il transmite in superba montare cu „Don Giovanni”, la Opera din Brasov, cu care, de altfel, a cucerit anii trecuti, in turneul european si publicul din Germania, Franta, Olanda.
“Don Giovanni” – muzica lui Mozart, regia unei mari personalitati a lumii operei – dr. Cristian Mihailescu-, voci de exceptie ale solistilor Operei Brasov, dirijorul Traian Ichim sunt argumente destule pentru a va oferi o seara de aprilie minunata!
Pret bilete: 15, 10 lei. 5 lei pentru elevi, studenti si pensionari.
Biletele se vand la sediul Operei din str. Bisericii Romane nr. 51, tel. 0268-419380 si la Agentia Operei din str. G. Baritiu nr. 20, tel. 0268-471889.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.