Muzica italiana in Piata Sfatului, in weekend

Muzica italiana in Piata Sfatului, in weekend

0 264

In acest weekend, ne vom putea bucura, la Brasov, de un concert in aer liber de muzica buna, pentru cei mai romantici dintre dumneavoastra.
Este vorba de un concert de muzica italiana organizat in memoria unui mare cantaret, Sergio Endrino.
Compozitor si cantaret de talie internationala, Endrino s-a nascut in 1933, in Istria. Datorita stilului sau de canta si calitatilor sale de cantautor, a fost adesea comparat cu cei care faceau parte din „Scoala din Genoa”, precum Gino Paoli, Fabrizio De André, Luigi Tenco si Bruno Lauzi.
A castigat Festivalul International de Muzica Sanremo in anul 1968, cu piesa “Canzone per te”, cantata in duet cu Roberto Carlos. In acelasi an a reprezentat Italia la Eurovizion cu piesa “Marianne”.
Filarmonica Brasov in colaborare cu Ambasada Italiana la Bucuresti, Institutul Cultural Italian, Asociatia Culturala “Il Cineocchio” organizeaza in Piata Sfatului, sambata, 20 iunie 2009, ora 19.00 un tribut muzical dedicat cantautorului Sergio Endrigo.
Compozitiile sale vor fi interpretate de solisti italieni si romani: Massimo Priviero, Max Manfredi, Tatiana Valle, Ionut Stefanescu, Edoardo de Angelis, Fabrizio Consoli, Marta Sandu si Maurizio Tatalo cu acompaniamentul orchestrei Filarmonicii sub bagheta maestrului dirijor Valter Sivilotti.
In anul 1969, Sergio Endrigo, cu ocazia Festivalului “Cerbul de Aur”, in compania unor numerosi artisti cantautori: Charles Trenet, Dalida, Doina Badea, Enrico Macias si Alain Bariere, s-a facut cunoscut si la Brasov.
Dupa 40 de ani, minunatele slagare ale artistului se intorc spre bucuria publicului brasovean.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.