Muzeul Civilizatiei Urbane ar putea ajunge in strada!

Muzeul Civilizatiei Urbane ar putea ajunge in strada!

0 606
Pe 25 martie instanta se va pronunta in procesul de evacuare intentat de catre proprietarii care au revendicat cladirea din Piata Sfatului. Nu este singurul proces intre proprietarii de drept ai imobilului si Consiliul Judetean. Si administratia judeteana vrea sa recupereze investitiile facute in ultimii ani in restaurarea cladirii.
Consiliul Judetean a cerut in instanta recunoasterea investitiilor pe care le-a facut in ultimii ani in cladirea din Piata Sfatului 15. Proprietarii imobilului nu recunosc actele contabile depuse de forul judetean. In acesta situatie, consilierii judeteni au votat miercuri pentru comandarea unei expertize din care sa reiasa valoarea imobilului monument istoric si ce despagubiri ar trebui sa primeasca administratia judeteana. O alta problema este ca niciun evaluator nu vrea sa-si asume o estimare a valorii initiale a cladirii.
Pe 25 martie instanta se va pronunta in procesul in care proprietarii au cerut evacuarea Muzeului Civilizatiei Urbane. In celelalte procese, noua conducere a consiliului judetean spera ca se va intelege pe cale abiabila cu proprietarii de drept ai cladirii. Claudiu Coman, vicepresedinte Consiliul Judetean, spune ca va cere o expertiza pentru a putea merge mai departe in vederea unei eventuale intelegeri cu actualii proprietari pentru ca acest imobil sa revina total in proprietatea Consiliului Judetean.
Muzeul Civilizatiei Urbane nu este singurul muzeu cu probleme imobiliare din subordinea Consiliului Judetean Brasov. La Muzeul de Etnografie si la Muzeul de Arta sunt ptobleme similare. De altfel, nu numai in judetul Brasov exista probleme cauzate de retrocedarile spatiilor in care functioneza muzeele, peste 20 de judete sunt in aceeasi situatie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.