Muncitorii de la IAR Ghimbav au revenit la serviciu

Muncitorii de la IAR Ghimbav au revenit la serviciu

0 143

Raza de lumina li s-a aratat sindicalistilor de la Intreprinderea de Aeronave IAR Ghimbav, care, dupa trei saptamani de greva, au reinceput lucrul, asta dupa ce au primit asigurari ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului nu va lichida societatea si ca isi vor primi o parte din salariile restante pe ultimele doua luni. Totusi, directorul fabricii, Traian Tomescu, a declarat ca stingerea conflictului de la IAR „nu este meritul AVAS, ci al principalului client, concernul american Liberty, care a virat banii pe o comanda importanta”.
O ipoteza de actualitate este cea conform careia compania Liberty, cea care asigura 80% din comenzile IAR, este interesata de preluarea IAR Ghimbav.
Probleme de la IAR sunt si mai vechi, majoritatea angajatiilor companiei aflandu-se in somaj ethnic pe parcursul lunii trecute. Atunci, Neculai Banea, directorul general al companiei, a facut un anunt care a adus nori negri asupra angajatiilor fabricii: „am luat decizia de a trimite oameni in somaj tehnic pentru a diminua costurile cu utilitatile, iar masura este in sprijinul salariatilor, pentru ca va creste ocuparea in restul anului”. Tot atunci Banea a spus ca un motiv al crizei ar fi lipsa comenzilor, dar criza cererii ar fi trebuit sa se incheie in luna ianuarie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.