Multivitaminele pot fi cancerigene

Multivitaminele pot fi cancerigene

0 164

Cati dintre dumneavoastra nu dau bani pe vitamine pentru cei dragi. Logica este simpla: dai un ban dar macar esti sanatos. Dar ce se intampla atunci cand vitaminele sunt mai mult daunatoare decat benefice pentru organism?
Un astfel de caz este cel al multivitaminelor Kruger, cu gust de portocale. Acestea se pot cumpara din orice hipermaket, si multa lume o face, fara a sti riscurile la care sunt expusi. Pe lista de ingrediente a multivitaminelor Kruger intra aditivi alimentari care, in mod normal, nu au ce cauta intr-un produs ce ar trebui sa ajute la pastrarea sanatatii.
Ciclamatul de sodiu si zaharina de sodiu sunt doi edulcoranti pe care lumea stiintifica i-a incadrat in categoria substantelor cancerigene. Agentia Internationala pentru Cercetari in Cancer a incadrat ciclamatul de sodiu in grupa 3, din punct de vedere al potentialului cancerigen, si zaharina in grupa 2B. Testele realizate pe cobai au aratat ca E952 poate provoca tumori maligne la vezica. Zaharina interfera cu procesul normal de coagulare a sangelui, glicemia si functiile digestive, perturbandu-le.
Ca o concluzie va anuntam ca multivitaminele Kruger nu sunt recomandate celor care vor sa isi pastreze un nivel optim al functionarii organismului. Copiii, femeile insarcinate si care alapteaza, bolnavii de cancer sunt primii care ar trebui sa evite consumul acestui produs. Niciun fel de multivitamine nu pot inlocui o alimentatie variata si echilibrata.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.