Multe clase pregatitoare s-au ocupat deja

Multe clase pregatitoare s-au ocupat deja

0 631
Scolile centrale ramin cele mai cautate de parinti pentru micutii lor de clasa pregatitoare. Multe unitati din Brasov au inregistrat cereri peste numarul de clase alocate, desi perioada de inscrieri nu s-a incheiat. Cel mai probabil se vor face solicitari pentru infiintarea de noi clase, in limita spatiului din scoli.
Nici nu s-a incheiat perioada de inscrieri si multe unitati din Brasov au inregistrat mai multe cereri la clasa pregatitoare decat locurile alocate initial. Scolile 11, 19, 2, 6 si 8 au avut parte de cele mai multe cereri de la parinti.
La scoala 19 pe 75 de locuri alocate se inscrisesera pana vineri 88 de copii, dintre care 74 apartin de zona . La scoala 2 pe 125 de locuri se inscrisesera 187 de copii, din care doar 60 apartin de zona arondata.
La final, directorii vor mai cere aprobare pentru clase dar conditia este sa mai aiba si unde sa mai infiinteze aceasta clasa; nu este rea-vointa din partea directorului dar cladirea, spatiul scolar s-ar putea sa nu permita extinderea.
Scoala numarul 19 este intr-o astfel de situatie dificila. Are deja locurile ocupate pentru clasa pregatitoare de copiii din zona iar peste numarul admis s-au inregistrat si alti viitori scolari din alte zone ale orasului, potrivit directorului Claudia Savu.
Desi regula de repartizare a micutilor la clasa pregatitoare este de acceptare in primul rand a celor din zona arondata scolii, nici un copil nu va ramine pe dinafara pentru ca va putea fi inscris in etapa a doua la scoala de circumscriptie. Se mai pot face inscrieri pana in 13 martie iar apoi se vor procesa datele, urmand ca intre 20 si 21 martie fiecare unitate sa afiseze locurile ramase libere.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.