Mr. Senator of The Buleni

Mr. Senator of The Buleni

0 56

Pana sa-si demonstreze public competentele de prezidentiabil cu sanse, Mircea Geoana si le-a probat pe cele de chibit, autoexclus din confruntarea Basescu-Antonescu de la Cluj. Dupa gafa de a nu fi fost prezent la intalnirea pe care el insusi a propus-o, candidatului PSD nu i-a mai ramas decat sa-si muste mainile in culise si sa transmita inveninat la televizor ca meciul dintre cei doi a fost o semifinala.
Care unora le-a placut, in calitate de spectacol media, cu proportii echilibrate de mitocanie si smecherie lunecoasa, cu lovituri piezise si parari la fel de laturalnice. Pe altii, care asteptau dezbateri serioase, cu pomelnice de cifre si platforme electorale recitate in direct, partida Crin-Traian i-a dezgustat si le-a spulberat iluzia de a mai vedea bilanturi la sfarsit de mandat si solide argumente economice ori sociale in favoarea guvernarii ce va sa vina.
Nu cred ca Geoana s-a hotarat in care din cele doua categorii se inscrie. Nici n-o sa se decida prea curand, ocupat cum e sa digere secretiile acide ale infrangerii prin neprezentare. A spus-o chiar sfetnicul sau pravoslavnic Cosmin Gusa, care declara ca Mircea se pregateste pentru meciul cu Traian vizionand casete cu Barak Obama. Nu-i un alt fel de a spune ca Geoana vede negru in fata ochilor?
Daca nu cumva stafful sau de campanie vrea sa-l vanda, inseamna ca la PSD au luat-o cu totii pe orbita pe care NASA o tine rezervata ca sa lanseze Geoana primul roman in spatiu. Cam pana acolo se intinde si distanta dintre campaniile americane si duelurile dambovitene. In care protagonistii au cu totul alte preocupari decat sa-si articuleze coerent programele in baza carora isi propun sa conduca tara si se dedica pasional lovirii adversarului la ficati. Si pe la sediul de campanie al PD-L pe strategi pare sa-i fi apucat vizionarea de casete, din moment ce insusi Traian Basescu, maestrul glasuirii libere, asezonata cu grosolanii neaose, si-a facut fituici pentru infruntarea cu Antonescu. Asta in timp ce liberalul, care a facut pana acum figura de vorbitor curatel si documentat, a venit la intalnire inarmat doar cu spontaneitate si nitica obraznicie. Exact arme de care obisnuia sa abuzeze Traian Basescu in tineretea locutorie a domniei sale.
Cel putin la PSD, vizionatul de casete in faza asta a campaniei mi se pare un timp furat altor indeletniciri mai eficiente. Cum ar fi conversatiile prelungite la o crasma din jurisdictia partidului cu alde Hrebenciuc sau Vanghelie, maestri de combinatii si de spiciuri joase pentru popor. Pentru ca apropierea de Obama este fortata si extrem de artificiala, mai ales acum cand Mircea se pregateste sa-si achizitioneze in Capitala nu o Baraka prapadita ci ditai casoiul cu vreo 850.000 de euro. Unde Mr. Senator of The Buleni isi va putea muta in curand ego-ul mai umflat decat un bostan din colegiul uninominal de mai sus.
Dar mai bine voyeur de casete decat chibit marcat de constatarea ca pepenii electorali sunt acri cand nu ajungi la ei. Mai ales ca, la vremea asta, nici la Dabuleni nu mai gasesti decat murati.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.