Motiunea de cenzura a fost respinsa – Legea cadru de salarizare...

Motiunea de cenzura a fost respinsa –
Legea cadru de salarizare a fost adoptata!

0 181

Motiunea de cenzura a opozitiei a fost declarata respinsa, in plenul Parlamentului, legea-cadru de salarizare fiind considerata adoptata, a declarat, de la tribuna Legislativului, vicepresedintele Senatului, democrat-liberalul Petru Filip. Motiunea de cenzura trebuia sa intruneasca 236 de voturi in vederea adoptarii, dar tinandu-se cont de faptul ca au fost inregistrate 0 voturi pentru si 0 impotriva, parlamentarii opozitiei nefiind prezenti in sala, iar cei ai puterii nevotand, motiunea a fost declarata respinsa.
Potrivit secretarului Camerei Deputatilor Dumitru Pardau, la votul pe marginea motiunii de cenzura au fost prezenti un numar de 246 de deputati si senatori, dintr-un total de 417 parlamentari.
Vicepresedintele Senatului, Petru Filip, a adaugat ca, potrivit prevederilor privind functionarea si organizarea Curtii Constitutionale, termenul de depunere de contestatii la CCR pe marginea legea-cadru de salarizare joi si vineri.
‘Potrivit rezultatului constatat de Birourile Permanente prin procesul verbal prezentat, motiunea de cenzura a fost respinsa. Potrivit art. 114 al. 3 din Constitutie, proiectul legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice se considera adoptat. In conformitate cu prevederile art. 15, al. 2 si 3 din legea 47/1992 privind organizarea si functionarea CCR republicata, proiectul de act normativ a fost depus la secretarii generali ai Camerei Deputatilor si Senatului in vederea exercitarii de deputati si senatori a dreptului de sesizare la CCR a legii cadru privind salarizarea unitara. Atacarea la CCR are termen joi si vineri’, a conchis vicepresedintele Senatului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.