Mortii la referendum, inhumati in fundul Curtii Constitutionale

Mortii la referendum, inhumati in fundul Curtii Constitutionale

0 89
La doua luni dupa ce absolut toata suflarea politica sau nu a natiei s-a zgait peste gardul Curtii, magistratii stacojii au, in sfarsit, ocazia sa raspunda la intaratarile cu batul printre uluci. Un sport practicat cu ferocitate de politicieni, procurori, suspendat si interimar si, in generale, de toti vorbetii perindati prin studiourile televiziunilor, pe tema validarii sau invalidarii referendumului. Daca este evident ca onor Curtea nu mai poate amana decizia privind scrutinul din 29 iulie, la fel de clar este ca oricare va fi verdictul, el nu va potoli viesparul populat totusi cu muste de gunoi starnit in urma cu trei saptamani. Invalideaza referendumul, Ponta va face orice altceva decat sa coabiteze cu Basescu, asa cum promitea jurnalistilor britanici. Valideaza scrutinul, procurorii angrenati deja in anchetarea fraudelor la urne se vor simti datori sa finalizeze dosarele incepute in mediul rurala. Bine, asta pana la ejectarea lui Morar si Kovesi din posturile in care i-a pripasit suspendatul, care va pune capat, nu-i asa, erei de abuzuri si samavolnicii comise la comanda regimului. Dar va scoate din garaj monstrul la care mesteresc strategii oranj-verzui-bleu dupa ce se presupune ca l-au upgradat pe Basescu pentru confruntarea cu dusmanul USL.
Asta pentru ca scoaterea de la naftalina a brevetului de capitan de vas si plecatul pe mari in scop de consolare post-demitere nu prea mai sunt fezabile. Nici n-ar avea avea cum sa iasa cu barcazul din port. Nu poti face o manevra ca lumea in apele de coasta fara sa-l jenezi pe Mazare care se da cu kite-ul, sorbit din ochi de manechine votante si fatuci de umplutura din sudul fierbinte al patriei.
Dupa setul de lasitati, subterfugii si declaratii stupide pe care l-au comis majoritatea celor 9 justitiari drapati in purpura pana acum, cred ca Curtea se va spala pe maini de decizia menita sa dezamorseze tensiunea din clasa politica. In loc sa transeze telenovela intoarcerii lui Traian sau a plecarii lui Crin, CCR va alege, cu temperanta si justete nepotrivite cu momentul, calea de mijloc. Va pretexta ca, oricum, hotararea lor n-are cum sa calmeze spiritele si va arunca sarica referendumului peste gardul Parlamentului. Cel despre care planul initial al organizacilor de scrutin prevedea oricum ca va arata calea de urmat in epoca postreferendala. Guvernul castiga astfel un ragaz sa mai incinereze din cadavrele de pe listele electorale, mult mai putine totusi decat spaimele si delatiunile cetatenilor pe tema mortilor electorali.
Zicea bine detinutul Nastase de dupa gratii, pe blogul celebru scutit totusi de zabrele pana si la parnaie, cand descrie meteahna verbala a colegilor de detentie de a-si baga instrumentul in mortii interlocutorului.
Ponta si-a bagat deja instrumentul de radiere in cateva mii de decedati dar ar vrea sa le stearga numele de pe crucea electorala si rezidentilor in strainatate – vreo 2 milioane la numar – tot un fel de raposati pentru planurile electorale ale  Romanikai USL.
Curtea va decide astazi daca cedeaza vreun lot din batatura pentru mormintele electorale la care Ponta si Antonescu sapa cu ravna de gropari de cand nu le-a iesit cvorumul.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.