Monica Macovei, impotriva Guvernului

Monica Macovei, impotriva Guvernului

0 243

Schimbata din functie de catre ministrul Tariceanu, cu ocazia restructurarii, fostul ministru al justitiei, Monica Macovei, se dezlantuie impotriva actualului Executiv.


Intr-un interviu acordat unui ziar german, Macovei sustine ca Romania trebuie sa suporte sanctiunile aplicate de Comisia Europeana, in cazul in care Guvernul nu isi indeplineste obligatiile asumate.


„Imi este rusine de actiunile Guvernului actual si ale Parlamentului, care sustin legi clientelare”, a declarat fostul ministru.


Progresele in justitie vor fi principalul motiv care vor atrage sanctiunile, sustine Macovei, reformele in sistemul juridic fiind oprite la 1 ianuarie 2007, chiar in momentul aderarii tarii la Uniunea Europeana. Cauza stagnarii reformelor este incercarea clasei politice de la Bucuresti sa se protejeze de masurile anticoruptie implementate de primul Guvern Tariceanu.


„Inainte de aderare, a fost adoptata o lege care interzice statului sa mai acorde ajutoare financiare intreprinderilor falimentare, la care este si el actionar. Odata cu aderarea la UE, implementarea legii a fost suspendata in cazul a 28 de firme, fara consultarea prealabila a Uniunii Europene. Deci, avem o lege valabila pentru toate firmele romanesti, dar de la care sunt exceptate cele 28”, a explicat Monica Macovei.


Alte acuze aduse de fostul demnitar sunt legate de proiectul de lege a finantarii partidelor, care se pare ca a fost uitat, sau de incercarea Parlamentului de a legaliza din nou duty-free-urile la granitele cu tarile vecine care nu fac parte din UE.


?


Apoi, Monica Macovei a mai gasit un motiv de a se lega de actualul sef de la Justitie. Ea i-a cerut, miercuri, lui Tudor Chiuariu, printr-o scrisoare deschisa, sa explice de ce a decis sa retraga de pe pagina web a ministerului declaratiile de avere depuse de ea. Monica Macovei a aratat ca, in acest fel, a fost generat „un atac politic mincinos la adresa sa”.


Ea a adaugat ca, in acest moment, declaratiile de avere depuse pe perioada mandatului si cea de final de mandat „au fost sterse de pe pagina web a Ministerului Justitiei”. In schimb, declaratia de avere de la sfarsitul mandatului (fara cele anterioare, depuse in fiecare an) era afisata, miercuri, pe pagina web a Guvernului. In presa centrala au aparut informatii potrivit carora liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, i-a cerut ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, cercetarea averii Monicai Macovei, deoarece ar exista indicii privind dobandirea ilicita a unor bunuri.


?


Replica primului-ministru nu s-a lasat asteptata. Calin Popescu-Tariceanu a afirmat ca ii este rusine ca oameni precum Monica Macovei au facut parte din Guvernul Romaniei. „Sunt oameni care ajung sa faca imense deservicii tarii din Guvernul careia au facut parte”, a afirmat premierul.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.