Moldovenii suparati pe Cioroianu

Moldovenii suparati pe Cioroianu

0 103

Ministerul de externe al Republicii Moldova (MAEIE) este suparat foc pe Adrian Cioroianu. Ministrului roman de externe i se imputa faptul ca, aflat la Chisinau, nu a solicitat o intalnire cu “autoritatile oficiale” ale statului moldovean. Lasand faptul ca daca, textual, Cioroianu ar fi cerut asa ceva am fi ras de el cel putin 60 de zile, ne indoim ca supararea de peste prut este reala.


Despre vizita ministrului in Republica Moldova se stia, Ambasada acestei tari fiind informata. Doar ca nicio autoritate de-aia oficiala cum zice MAEIE? nu si-a exprimat dorinta de a-l intalni pe Adrian Cioroianu, a carui pozitie a fost, totusi, corecta: „Nu poti sa te inviti in casa cuiva”.

Din declaratiiile de presa facute de ministrul roman de externe, el si-ar fi dorit o intalnire cu omologul moldovean, dar acesta din urma nu a dat vreun semnal ca isi doreste vreo intrevedere. Moldovenii au tacut malc, dupa care au inceput sa acuze : „Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova comunica ca recent, prin Nota Verbala, Ambasada Romaniei in Republica Moldova a informat despre sosirea la Chisinau, la 21 decembrie 2007, a domnului Adrian Cioroianu, Ministrul Afacerilor Externe al Romaniei, care va efectua o vizita de lucru la Ambasada Romaniei in Republica Moldova”, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul MAEIE.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.