Moldova: renumararea voturilor de la scrutinul din 5 aprilie

Moldova: renumararea voturilor de la scrutinul din 5 aprilie

0 97

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a decis sa aprobe cererea presedintelui Voronin de renumarare a voturilor exprimate la scrutinul din 5 aprilie, informeaza televiziunile de stiri. Cererea a fost depusa de actualul presedinte in urma numeroaselor acuzatii de frauda din ultima saptamana.
„Curtea Constitutionala a Moldovei ordona Comisiei Electorale Centrale sa renumere in termen de noua zile toate voturile exprimate de alegatori la alegerile din 5 aprilie”, a declarat presedintele Curtii, Dumitru Pulbere, dupa sedinta de dumnica.
Potrivit lui, renumararea va include si examinarea listelor electorale, asa cum cere opozitia, care acuza fraudarea masiva a acestora. „Aceste doua probleme sunt strans legate. Nu se poate face una fara cealalta”, a spus el.
Vorbind in numele partidului pe care il conduce, Vladimir Voronin a cerut vineri Curtii Constitutionale sa ia decizia privind recalcularea completa a rezultatelor alegerilor de duminica, potrivit RIA Novosti.
„Sunt convins ca o renumarare completa a voturilor, conform legislatiei in vigoare si procedurilor corespunzatoare, va deveni argument esential de restabilire a stabilitatii politice, pacii si increderii reciproce in Republica Moldova”, se spunea in mesajul adresat vineri Curtii Constitutionale de catre Voronin.

Totul ramane…, asa cum s-a stabilit!
Renumararea voturilor exprimate la 5 aprilie este, la prima vedere, o cedare a Puterii rosii de la Chisinau. In realitate nu este altceva decat praf in ochiii opozitieii, a tinerilor care au demonstrat si pentru Comunitatea Europeana. Voronin controleza totul, de la Curtea Costitutionala pana la cea mai marunta institutie implicata in procesul electoral si de renumarare a voturilor.
Fara o opozitie puternica care sa se implice cu adevarat in viata politica si care sa nu fraternizeze, dupa anumite interese de moment, in Moldova lucrurile vor ramane asa cum vrea Voronin si cei care conduc la Kremlin.

O stire de ultima ora da ca sigura atat verificarea Listelor electorale cat si cea a Listelor suplimentare. Termenul de verificate a scrutinului este de 9 zile cu posibilitatea unei scurte prelungire, in caz de nevoie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.