Modificari trendy la Domeniul Bran

Modificari trendy la Domeniul Bran

0 170

Domeniul Castelului Bran va suferi modificari majore dup ace va intra in posesia lui Dominic de Habsburg. Concret, mostenitorul castelului Bran a anuntat ca va deschide cel tarziu in luna mai 2009 o terasa in casa de oaspeti Principesa Ileana. Acest lucru ar urma sa se intample odata cu preluarea administrarii castelului de la statul roman.
„Am facut toate demersurile necesare pentru deschiderea unei terase in casa de oaspeti Principesa Ileana, iar pana in prezent am obtinut certificatul de urbanism si asteptam celelalte avize necesare refacerii casei de oaspeti si demararii constructiei”, a declarat in presa brasoveana, avocatul Corin Trandafir, partener la firma de avocatura Rubin Meyer Doru Trandafir, care reprezinta interesele familiei Habsburg.
Castelul Bran va intra in administrarea casei de Habsburg in luna mai a acestui an, dupa ce Dominic de Habsburg a primit castelul, in urma retrocedarii acestuia in 25 mai 2006. Arhiducele Dominic de Habsburg, impreuna cu cele doua surori ale sale, Maria-Magdalena Holzhausen si Elisabeth Sandhofer, au efectuat o vizita in Romania in perioada 27 ianuarie – 2 februarie si s-au intalnit cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu, cu primarul din Bran si cu ministrul Turismului, Elena Udrea.
Castelul Bran, a carui prima atestare documentara dateaza din noiembrie 1377, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Romania. El atrage turisti straini mai ales datorita asocierii cu Dracula.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.