Modificari in Codul Ocupatiilor din Romania

Modificari in Codul Ocupatiilor din Romania

0 109

Asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania – HR Management Club – a introdus opt noi ocupatii in Codul Ocupatiilor din Romania (COR), acestea urmand sa fie publicate in Monitorul Oficial, partea I, prin ordinul comun al ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si al presedintelui Institutului National de Statistica. Potrivit unui comunicat al Asociatiei, cele opt noi ocupatii sunt: director resurse umane, consultant in resurse umane, specialist in formare, specialist in recrutare, specialist in compensatii si beneficii, specialist in dezvoltare organizationala, consultant intern in resurse umane si specialist in relatii de munca.
Pana la publicarea in Monitorul Oficial, aceste ocupatii vor avea coduri provizorii. Astfel, ocupatia director de resurse umane va avea codul 121033 si va fi inclusa in grupa de baza 1210 „Directori generali, directori si asimilati”.
Celelalte sapte ocupatii vor fi incluse in Grupa de baza 2412 si vor avea drept coduri de identificare – consultant in resurse umane (241223):
• specialist in formare (241224),
• specialist in recrutare (241225),
• specialist in compensatii si beneficii (241226),
• specialist in dezvoltare organizationala (241227),
• consultant intern in resurse umane (241228),
• specialist in relatii de munca (241229).
„Suntem mandri ca aceste ocupatii au devenit oficiale, cu atat mai mult cu cat ele existau de mult timp pe piata fara a putea fi incadrate ca atare. Mai mult, la HR Club noi avem convingerea ca acest demers era de datoria noastra si ne bucuram ca l-am finalizat cu bine”, a afirmat presedintele HR Club, Csaba Gergely.

Infiintat in anul 2004, HR Management Club este asociatia profesionistilor de resurse umane din Romania. Misiunea HR Club este de a incuraja dezvoltarea resurselor umane prin sprijinirea si promovarea celor mai bune practici in domeniu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.