Modificari in acordarea Venitul minim garantat

Modificari in acordarea Venitul minim garantat

0 224

Venitul minim garantat ar urma sa se acorde in functie de veniturile, dar si de proprietatile beneficiarilor, potrivit unui proiect de lege aprobat, miercuri, de Guvern.
„Daca anchetele sociale arata ca are o proprietate, o casa, un teren, o masina, toate acestea intra in calculele venitului global, sa zicem, pe care le avem in vedere atunci cand acordam acest venit”, a explicat ministrul Muncii, Mihai Seitan.
Prin modificarile propuse la Legea 416/2001 privind venitul minim garantat, sunt instituite amenzi de 500-1.000 de lei pentru primarii care avizeaza in mod abuziv deciziile de acordare a venitului minim garantat pentru persoane care nu indeplinesc conditiile de primire a acestui ajutor. „Sunt sanctiuni financiare destul de puternice in special impotriva primarilor, pentru ca ei aproba anchetele sociale in final, alaturi de persoana care e pusa sa faca anchetele”, a apreciat Seitan.
De asemenea, solicitantii ajutorului vor fi sanctionati pentru completarea de declaratii neadevarate privind situatia lor materiala, urmand ca, dupa anchete sociale, sa fie obligati sa restituie sumele incasate in mod abuziv.
Totodata, prin proiectul legislativ anchetele sociale pentru acordarea venitului minim garantat trec de la primarii la Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.