Modalitati de votare pentru romanii din strainatate

Modalitati de votare pentru romanii din strainatate

0 185

Daca va aflati pe teritoriul unui stat strain si ati pierdut sau nu mai detineti documente de identitate valabile, dar doriti totusi sa votati la referendumul din 19 mai, trebuie sa solicitati din timp oficiilor consulare eliberarea titlurilor de calatorie in baza carora va veti putea exercita acest drept.


Procedura de eliberare a titlurilor de calatorie este simplificata daca persoanele interesate prezinta pasapoarte expirate de mai putin de un an sau alte acte de identitate cu fotografie (ex. permise de conducere auto), caz in care titlul de calatorie este eliberat in aceeasi zi.


In situatia in care persoana in cauza nu se poate identifica cu astfel de documente este nevoie de confirmarea identitatii de catre autoritatile romane competente, iar aceasta procedura poate dura cateva zile.


Pentru obtinerea titlurilor de calatorie persoanele interesate vor trebui sa prezinte documentele cu care se identifica si doua fotografii color, recente, de 3,5 x 4,5 mm, urmand ca la oficiile consulare sa primeasca formularele necesare.


Titlurile de calatorie pot fi obtinute numai la oficiile consulare de cariera ale Romaniei, consulatele onorifice neavand in atributii eliberarea unor astfel de documente.


Ministerul Afacerilor de Externe a organizat in strainatate 159 de sectii de votare in vederea referendumului din 19 mai, la sediile ambasadelor, consulatelor generale si consulatelor onorifice ale Romaniei. Informatii despre locatiile celor 159 de sectii de votare si procedura de vot pot fi aflate de pe site-ul ministerului, www.mae.ro.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.