Moastele Sfantului Andrei, la Catedrala Mantuirii Neamului

Moastele Sfantului Andrei, la Catedrala Mantuirii Neamului

0 65

Un fragment din sfintele moaste ale Sfantului Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei, care se pastreaza in Paraclisul istoric al Resedintei patriarhale, va fi adus spre inchinare, marti de la ora 16.00, la Paraclisul cu hramurile Invierea Domnului, Icoana Maicii Domnului – Prodromita si Sfantul Ioan Gura de Aur din apropierea santierului Catedralei Mantuirii Neamului, informeaza Biroul de presa al Patriarhiei Romane.
Sfintele moaste vor ramane la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului pentru a fi venerate de cler si credinciosi pana in seara zilei de 30 noiembrie.
Noua Catedrala a Mantuirii Neamului are ca ocrotitor si pe Sfantul Apostol Andrei.
Crestinii ortodocsi si romano-catolici il praznuiesc, miercuri, pe Sfantul Andrei, ocrotitorul Romaniei, deoarece a propovaduit crestinismul pe acest teritoriu si a botezat primii locuitori pe tarmul apusean al Marii Negre.
Potrivit scrierilor, dupa porunca lui Iisus de a face cunoscuta Evanghelia in lume, lui Andrei, cel dintai chemat la apostolie, i-a revenit prin sorti si zona Marii Negre, el propovaduind crestinismul in Dobrogea, Macedonia, Tracia si Tarigrad (Constantinopol).

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.